Tie potvrdzujú snímky obrazovky.

Už pôvodnú verziu skladacieho telefónu Oppo Find N sme si v redakcii obľúbili, avšak jej najväčšou chybou bola dostupnosť na našom trhu. Tentokrát sa však spoločnosť rozhodla okrem priameho nástupcu predstaviť aj “véčko” s pracovným názvom Find N Flip, čo vzhľadom na popularitu modelu Galaxy Z Flip4 považujeme za rozumný krok.

Už v októbri sme sa o modeli Find N2 dozvedeli pomerne veľa informácií, pričom nová správa z portálu GSMArena nám ich z veľkej časti potvrdzuje. Na internet sa dostalo niekoľko snímok obrazovky, ktoré nám potvrdzujú prítomnosť 120 Hz displeja, 12 GB RAM a 256 GB úložiska. O poriadnu dávku výkonu skladacieho modelu sa bude starať Snapdragon 8+ Gen 1.

V zariadení sa bude nachádzať aj vlastné riešenie spoločnosti Oppo na rôzne vylepšenia fotografií, ktoré zabezpečí MariSilicon X NPU. S novou várkou informácií sa však dozvedáme, že dva nové skladacie telefóny spoločnosti Oppo budú predstavené v decembri.

Skoršie správy nám naznačili, že Oppo Find N2 by mal dostať displej s uhlopriečkou 7,1-palca, čiže sa zdá, že Oppo nepodľahlo trendom, a aj pri druhej generácii skladacieho telefónu zachová jeho kompaktné rozmery. Tie by mohli byť na úrovni predchodcu, čiže 132,6 × 73 × 15,9 mm. Vo výbave by sa mala nachádzať aj batéria s kapacitou 4 520 mAh. Zadná časť telefónu bude potiahnutá umelou kožou (alebo aspoň jedna z verzií). Po softvérovej stránke môžeme očakávať používateľské rozhranie ColorOS 13, ktoré je založené na OS Android 13.

Skladacie zariadenie bude mať v tlačidle napájania skener odtlačkov prstov, a bude dostupné v čiernej, bielej a zelenej farbe. Spoločnosť sa však okrem skladacích telefónov pripravuje aj na uvedenie telefónov série Reno9. 

V prípade nových telefónov série Find N však očakávame, že tentokrát sa dostanú na trh aj mimo Číny. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.