Tieto očakávané modely vraj budú predstavené v najbližších týždňoch.

Aspoň to naznačujú najnovšie fámy, ktoré súvisia s týmito skladacími telefónmi. Pokým model Oppo Find N3 Flip má byť pokračovaním skvelého véčka Find N2 Flip, tak OnePlus Open by mal byť globálnou verziou telefónu Oppo Find N3, ktorý bude v Číne uvedený už koncom tohto mesiaca. Pripomeňme si, že Oppo Find N2 Flip bol v Číne predstavený v decembri minulého roka, čo znamená, že stále ide o pomerne mladý telefón, ktorý ešte nepotrebuje svojho nástupcu.

Dizajn OPPO Find N3 Flip by Digital Chat StationZdroj: Digital Chat Station
Dizajn OPPO Find N3 Flip by Digital Chat Station

Aj napriek tomuto faktu sa zdá, že viaceré úniky naznačujú blížiace sa uvedenie. Model Find N3 Flip by mal byť uvedený spolu s modelom Find N3, čo na druhej strane dáva väčší zmysel, ako by mali byť tieto telefóny predstavené na dvoch samostatných udalostiach. Je potrebné mať na pamäti, že obidva telefóny budú v prvej vlne predstavené najskôr iba pre čínsky trh.

V nadväznosti na skladacie telefóny spoločnosti Oppo boli zverejnené nové informácie aj o uvedení skladacieho telefónu OnePlus Open. V prípade tohto modelu je už dlhšie známe, že  bude uvedený celosvetovo. Malo by sa tak stať niekedy na prelome septembra a októbra. Hoci aj model OnePlus Open mal byť predstavený skôr, jeho uvedenie sa oneskorí z dôvodu zmeny dodávateľa displejov. Údajne však nejde o jediný dôvod, ktorý mal vplyv na zmenu termínu jeho uvedenia.

OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find NZdroj: Smartprix
OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find N

Na vine sú vraj aj licenčné spory spoločností Nokia a Oppo v Nemecku a Francúzsku. Ide pritom o problém, na ktorom spoločnosť Oppo pracuje už veľmi dlho. Výsledkom tejto patentovej vojny je, že Oppo svoje produkty, vrátane podznačky OnePlus, nemôže predávať na viacerých európskych trhoch.

Otázne však zostáva aj to, kedy bude Oppo Find N3 Flip uvedený na globálny trh. Je možné, že sa tak stane až koncom tohto roka.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.