Zaujme predovšetkým veľká zostava fotoaparátov na zadnej strane.

Pokým predstavenie novej generácie skladateľných zariadení od Samsungu je už za nami, tak najbližšie týždne budú patriť zariadeniam čínskych výrobcov. Hoci k ich predstaveniu sú najbližšie spoločnosti Xiaomi a Oppo, tak netreba zabúdať na spoločnosť OnePlus, ktorá sa pripravuje na uvedenie svojho vôbec prvého skladateľného zariadenia z jej produkcie. 

Model OnePlus Fold, alebo oficiálne Open, sa doteraz objavil na viacerých renderoch. Tie však neboli založené na doteraz známych faktoch. Skôr vychádzali z dizajnového jazyka, ktorý je známy od modelu OnePlus 11, alebo sa už objavil pri koncepčných modeloch značky. Nedávne správy dokonca tvrdili, že uvedenie skladateľnej novinky sa presúva na september, pretože spoločnosť musela zmeniť dodávateľa displejov

Najnovšia várka renderov však naznačuje, že zmeny budú v prípade modelu OnePlus Open väčšie, ako sa pôvodne očakávalo. Portál GSMArena dodáva, že rendery sú vytvorené na základe predprodukčných vzoriek, čiže by mali veľmi presne vystihovať konečný dizajn modelu OnePlus Open.

Nové rendery aj potvrdzujú tvrdenie, že OnePlus Open sa bude podobať na telefóny série Oppo Find N. Už skôr sa totiž hovorilo, že práve prvý skladací telefón spoločnosti OnePlus bude globálnou verziou modelu Oppo Find N3, ktorý by mal byť uvedený v najbližších dňoch v Číne. Telefóny série Oppo Find N3 sa pritom vyznačujú veľmi kompaktnými rozmery a skvelým pomerom strán, čo sme si obľúbili už pri prvom Oppo Find N.

OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find NZdroj: Smartprix
Porovnanie starého (vľavo) a nového (vpravo) renderu

V každom prípade je na nových renderoch vidieť veľkú zostavu fotoaparátov, ktoré zaberajú značnú časť zadnej steny. Uniknuté obrázky naznačujú, že reproduktory boli presunuté a upravený bol aj rám. Vnútorný selfie fotoaparát displeja sa pri režime na výšku presunul z ľavého horného rohu do pravého. Na zadnej strane je teraz logo Hasselblad (iba písmeno H) a snímač ToF alebo LiDAR. V tlačidle napájania je umiestnená čítačka odtlačkov prstov. 

OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find NZdroj: Smartprix
OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find N

OnePlus Open by mal byť vybavený 7,8-palcovým vnútorným displejom a 6,3-palcovým vonkajším displejom, oba so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. O poriadnu dávku výkonu sa bude starať Snapdragon 8 Gen 2, vrátane až 16 GB RAM a 256 GB úložiska. Vo výbave by sa mal nachádzať hlavný aj ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx, zatiaľ čo teleobjektív bude mať 64 Mpx. Batéria by mala mať podľa doterajších informácií kapacitu 4 800 mAh a nemalo by chýbať 67 W nabíjanie.

OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find NZdroj: Smartprix
OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find N

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.