Mal predstavovať technologický pokrok, pritom nič nevydrží.

Oppo Find X vo svojej podstate zaznamenal medzi smartfónmi určitý technologický pokrok. Svojim unikátnym prevedením vzbudzuje pozornosť nejedného nadšenca, len má jeden zásadný problém s ohýbaním. Spomeňme si napríklad na aféru “bendgate”, ktorá trápila majiteľov iPhonov 6 Plus. Apple dokonca celú situáciu zamlčal a tá viedla až k sérii súdnych sporov.

Snaha o dosiahnutie čo najväčšieho pomeru obrazovky k telu zariadenia môže viesť k tomu, že telefón sa môže pod určitým tlakom ohýbať, čím sa poškodí. Výrobcovia preto zosilňujú konštrukciu kovovými časťami. V prípade Oppo Find X je vynechanie takéhoto spevnenia rozhodne na škodu. Je zaujímavosťou, že tuhosť konštrukcie netrpí kvôli originálnemu riešeniu vysúvacieho mechanizmu.

Jerry Rig Everything  sa pozrel na odolnosť ďalšieho adepta a previedol na Find X celý rad testov. Nevynechal testovanie odolnosti voči poškriabaniu celého smartfónu. Venoval sa aj výsuvnému mechanizmu s fotoaparátmi, ktorý už na pohľad vyzeral veľmi labilne. Nechýbal samozrejme ani oheň a pálenie displeja, ako aj samotný test odolnosti voči ohýbaniu.

Ohnutie rámu zariadenia spôsobilo prasknutie displeja, ktorý sa razom stal nepoužiteľným. V tomto ohľade by mohla byť prínosom implementácia flexibilných displejov, na ktorých niektorí výrobcovia už pracujú. 

V prípade Oppo je tento zistený fakt o slabej odolnosti, inak špičkového a pekného zariadenia, naozaj na škodu. Môžeme iba dúfať, že Oppo zapracuje na tomto probléme a ďalšia séria Oppo Find X už nebude na tento neduh trpieť. 

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Oppo Find X oficiálne: Iba kúsok od dokonalosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.