Globálne predstavenie série OPPO Find X8 je oficiálne potvrdené.

Séria OPPO Find X8 je už oficiálne predstavená. Zatiaľ ale len v Číne, kde má nábeh na slušné predajné čísla. Oba modely, teda Find X8 aj Find X8 Pro poháňa čipset MediaTek Dimensity 9400 ako najvýkonnejší čipset spoločnosti. Vynímajú sa ale aj prémiovým fotoaparátom, veľkou batériou aj rýchlym nabíjaním až do 80 W. Po čínskom predstavení už výrobca začal informovať o tom globálnom, ktoré by malo prebehnúť v novembri.

Oficiálny dátum predstavenia zatiaľ výrobca nezverejnil. V rámci globálneho predstavenia by sa ale nové smartfóny mohli ukázať na viacerých trhoch, medzi ktoré bude patriť aj Indonézia. Práve v Indonézii sa totiž začalo s propagovaním produktov z tejto série. Očakáva sa však, že aj v Európe budú telefóny dostupné už v novembri. Medzi krajinami, kde sa telefóny budú predávať, by nemalo chýbať ani Slovensko či Česká republika.

Oppo zverejnilo dizajn smartfónov série Find X8Zdroj: SparrowsNrews
OPPO Find X8

O globálnom predstavení sa pritom špekuluje už dlhší čas. Predpokladá sa, že OPPO si na predstavenie produktov v Európe vyberie dátum skôr z polovice či konca mesiaca. Prelom októbra a novembra je totiž plný predstavovania nových produktov konkurencie, ktoré vo výbave zahŕňajú nový Snapdragon 8 Elite. Aby sa teda globálne predstavenie trochu oddelilo a zároveň prebehlo s dostatočným odstupom od Vianoc, predpokladáme skôr s neskorším predstavením.

OPPO Find X8 aj v Pro verzii prinášajú LTPO OLED displej s 6,59, resp. 6,78″ uhlopriečkou v Pro verzii. Oba modely majú displej s maximálnou obnovovacou frekvenciou 120 Hz a podporou Dolby Vision. Operačný systém telefónov je Android 15 s nadstavbou ColorOS 15. Základný model má batériu s kapacitou 5630 mAh, Pro verzia zasa s kapacitou 5910. Aj OPPO sa teda postupne približuje ku kapacite batérie 6000 mAh, ktorá sa čoraz viac objavuje v prémiových modeloch.

Globálne verzie by nemali registrovať nejaký rozdiel vo výbave vzhľadom aj na to, že predstavenie prebehne len krátko po tom, čo telefóny boli predstavené v Číne. V každom prípade sa už čoskoro dozvieme viac, predstavenie sa blíži.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.