Trend s kamerami umiestnenými v dierkach displejov, sa začal koncom roka 2018.

Očakáva sa, že ich nasadzovanie sa počas roka 2019 výrazne zvýši. Namiesto toho, aby sa selfie fotoaparát opäť skrýval, tak Oppo v tejto technológii zatiaľ nepokračuje a spoločnosť sa rozhodla ísť trochu iným smerom. Najnovší patent prezrádza technológiu, ktorá zaradí Oppo medzi výrobcov, ktorí budú využívať dierky v displejoch, aby zväčšili zobrazovaciu plochu predných panelov.

Spoločnosť Oppo rozširuje spôsob ich využívania a chce umiestniť do ich úrovne aj niekoľko systémových ikon rozhrania. Tieto informácie nám potvrdzuje patentová prihláška, podaná na WIPO. 

Pri pohľade na vizualizácie je zrejmé, že selfie kamera bude umiestnená v ľavom hornom rohu alebo mierne vysunutá doprava. V oboch prípadoch Oppo plánuje prekryť dierku v displeji aplikáciou pre fotoaparát. V prípade, že domovskú obrazovku posuniete na stranu, aplikácia fotoaparátu zostane na svojom mieste, vrátane ďalších vybraných ikon v hornej časti obrazovky.

V prípade potreby je možné túto funkciu aj vypnúť. Druhý nákres odhaľuje, že v prípade presunutia ikony na opačnú stranu obrazovky, sa aplikácia fotoaparáta vypne. Tieto spôsoby ovládania otvárajú nové možnosti a dúfame, že čoskoro uvidíme aj funkčnú vzorku s prezentáciou tejto funkcie.

Oppo už stihlo pred pár dňami predstaviť svoje riešenie pre 10× optický zoom, a ostávame v očakávaní, čo má pre nás táto inovatívna čínska spoločnosť, tento rok ešte pripravené.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Oppo si pripíše ďalšie prvenstvo. Čoskoro predstaví smartfón s 10-násobným optickým zoomom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.