Reno7 Lite 5G je mimoriadne štíhly telefón, ktorý prichádza v retro dizajne. Na testovanie sme mali farebné vyhotovenie Rainbow Spectrum. Je pravda, že telefón hrá všetkými farbami. Predáva sa za 379 eur.

Android 11 a Google služby

Operačným systémom je Android 11 s nadstavbou ColorOS 12. Používa nový procesor od firmy Qualcomm a plne podporuje 5G komunikáciu. V balení nájdete telefón, priesvitný plastový obal, kábel a napájací zdroj.

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Naozaj 33 W nabíjanie telefónu

Dizajn a vyhotovenie

Telefón je vybavený dvojvrstevnou textúrou a celkový dizajn pôsobí dojmom luxusného tovaru. Je to matný povrch s trblietavým vzhľadom. Je to gradientný povrch pozostávajúci z červenej, žltej a zelenej farby. Pôsobí naozaj ako dúha, ktorá prechádza celým zadným krytom. Telefón má okolo tela hliníkové jemné rámčeky. To dáva telefónu elegantný vzhľad. Reno7 Lite 5G pôsobí oveľa drahším dojmom ako je jeho predajná cena.

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Dúhové vyhotovenie Reno7 Lite

Novinkou je aj farebné zvýraznenie okolo oboch hlavných objektívov. To svieti napr. pri nabíjaní a to na modro. Vyhotovené je to diskrétne, neruší to okolie ale zároveň dáva informáciu o stave telefónu. Rovnako tento okruh objektívov svieti pri prichádzajúcom hovore alebo pri niektorých hrách. Toto svietenie má v originále názov Dual Orbit Lights, u nás je to dýchajúce svetlo. Tieto svetlá svietia alebo blikajú modrou, svetlo modrou, azúrovo modrou alebo detsky modrou farbou v závislosti na rôznych scenároch. Detaily sa dajú nastaviť.

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Toto je prejav svetla okolo objektívov v praxi

Na prednej strane nájdeme 6,43-palcový AMOLED displej s 60 Hz obnovovacou frekvenciou a svietivosťou 430 nitov. Displej má aj certifikáciu Netflix HD a Amazon Prime Video HD na prehrávanie obsahu z týchto platforiem vo vysokej kvalite.

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Krásny displej na OPPO Reno7 Lite 5G je výhodou

Testovaný Reno7 Lite 5G má hmotnosť len 173 g a hrúbku 7,55 mm. Snímač odtlačku prsta je pod displejom. Ide o 2-SIMkový telefón, využiť môžete aj microSD kartu. Stupeň krytia je IPX4, odoláva prachu a miernemu pokropeniu vodou. Oceňujeme 3,5 mm jack port v spodnej časti telefónu.

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Dve SIMky alebo jedna SIMka a jedna microSD karta

Výkon a podpora 5G

Reno7 Lite 5G poháňa platforma Qualcomm Snapdragon 695 5G, postavená na 6 nm výrobnom procese. Smartfón Reno7 Lite 5G je vybavený 4500 mAh batériou a 33 W nabíjaním SUPERVOOC. To umožňuje zariadenie nabiť s dodávaným napájacím zdrojom na takmer 100 % za hodinku.

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Precízne vyhotovenie OPPO Reno7 Lite 5G aj s 3,5 mm jack portom

Tiež vám stačí krátky 5-minútový interval nabíjania na to. aby ste mohli pár hodín ďalej používať telefón. Celková výdrž telefónu na batériu je okolo 1,5 dňa. Tiež je k dispozícií reverzné nabíjanie iného telefónu.

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Všetko podstatné je v dodávke vrátane 33 W napájacieho zdroja

Smartfón Reno7 Lite 5G je vybavený 8 GB pamäťou RAM a 128 GB úložiskom. Pri použití technológie OPPO RAM Expansion sa dá 8 GB operačná pamäť smartfónu rozšíriť o 2, 3 alebo 5 GB a to kapacity pridelením z pamäti ROM. To využijete, ak chcete používať viacerých pamäťovo náročných aplikácií naraz.

Kamery a fotografovanie

Zadná kamera je naozaj trojitá, ale podstatný je 64-MPix hlavná kamera. Okrem nej je tu 2 MPix makrokamera a 2 MPix kamera na snímanie hĺbky. Okrem tohto tu nájdete aj LED svetlo. Využívali sme predovšetkým hlavnú kameru a je pravda, že telefón prinesie veľmi dobrú kvalitu záberov a to čiastočne aj pri zníženej úrovni sveta. Samozrejme, nemôžete čakať výsledok ako pri telefónoch s cenovkou nad 1000 eur. V noci je je priblíženie prakticky nepoužiteľné, výsledkom sú totiž rozmazané fotografie.

S telefónom sme fotili vo švajčiarskej Ženeve a na Slovensku v Arborétum Mlyňany.

OPPO Reno7 Lite 5G
Fotografia s hlavným fotoaparátom v automatickom režime
OPPO Reno7 Lite 5G
Fotografia zo vzdialenosti 4 cm s makro fotoaparátom

Veľmi pekne vyzerajú portrétové fotografie s rozmazaným pozadím a zaostrenou fotografiou tváre.

Žiaľ, OPPO Reno7 Lite nevie natáčať video v 4K rozlíšení, k dispozícii je 1080p na 30 fps. Pre väčšinu prípadov na sociálnych sieťach to stačí ale náhrada videokamery pre YouTube videá to nebude.

Selfie kamera má naproti tomu vysoké rozlíšenie 16 MPix, podporuje HDR a sú k dispozícii aj AI algoritmy na vylepšenie podoby tváre. Selfie kameru veľmi chválime, robí pekné portrétové zábery.

OPPO Reno7 Lite 5G
Fotografia z ruky v úplnej tme s hlavným fotoaparátom a nočným režimom

Vyhodnotenie

Celkovo ide o telefón, ktorý klame telom. Veľmi dobre vyzerá, osvetlené objektívy sú príjemným spestrením. Testovaná dúhová verzie ja naozaj veľmi pekná na pohľad a nehádali by ste mu predajnú cenu. Fotí celkom dobre, s batériou nebudete mať problém. Priali by sme si vylepšenie v prípade videa ale oceňujeme 3,5 mm jack port na pripojenie externého mikrofónu.

Páči sa nám

  • efektné vyhotovenie
  • rýchle nabíjanie
  • kvalita displeja
  • dobré fotografie

Nepáči sa nám

  • nemá podporu pre 4K video
  • rozmazané fotografie pri fotené v noci s priblížením 2× i 5×

Zdroje: vlastné, OPPO

Cena: 379 eur

Zapožičal: OPPO

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.