Na prvý pohľad to vyzerá skutočne zvláštne.

Pred koncom januára, spoločnosť Oppo podala niekoľko patentových návrhov na zaujímavé smartfóny. Portál Lets Go Digital na základe týchto nákresov vytvorila realistické rendery, ktoré bližšie vykreslia dizajn týchto smartfónov. Jeden z týchto návrhov je skutočne veľmi svojský a zvláštny zároveň.

Neexistuje totiž jeden pádny dôvod na to, prečo by sme mali začať hromadne využívať malý vyskakovací mini displej. Toto riešenie začína byť ešte viac zvláštne v momente, keď sme zistili, že Oppo plánuje zabudovať prednú kameru do horného rámu smartfónu. 

Druhý patent má už o trochu väčší zmysel, pretože obrazovka by sa mohla vysúvať z bočnej strany. Toto riešenie by rozširovalo zobrazovaciu plochu, iba bude potrebné ešte zapracovať na hrúbke rámikov, pretože sú pomerne hrubé. Na druhej strane vieme, že ide iba o nákres (na konci článku). Farebný obrázok už dáva tomuto konceptu praktickejší dizajn, ibaže ten dizajn je akoby ukradnutý od konkurencie.

Aj keď táto myšlienka tiež vyzerá pomerne “zaujímavo”, môžeme si domyslieť, že výsuvná plocha druhého displeja by mohla združovať ovládacie prvky pre hry, ktoré budú zobrazované na hlavnom displeji. V konečnom dôsledku by mohlo ísť aj pomerne dobrú alternatívu ku skladateľným smartfónom.

Je pravda, že niekedy si spoločnosti patentujú kadečo, hlavne pre prípady, keď by sa to mohlo niekedy v budúcnosti hodiť. Pri spoločnosti Oppo ale nikdy nevieme, pretože dokáže prekvapiť skutočne odvážnymi riešeniami a možno práve teraz chystá niečo veľké.

Zdroj: LetsGoDigtal

Prečítajte si aj:

Oppo Find X oficiálne: Iba kúsok od dokonalosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.