Čínska spoločnosť je v inováciách dlhodobo veľmi aktívna.

Neprejde týždeň, kedy by nás tento výrobca neprekvapil nejakou inováciou alebo zaujímavým riešením. Spoločnosť iba nedávno predstavila predný fotoaparát, ktorý je umiestnený priamo pod displejom a teraz pripravuje smartfón s displejom so zahnutými okrajmi v 88 stupňovom uhle a bez bočných tlačidiel.

Pre tento nový typ displeja existuje aj príznačné pomenovanie – Waterfall (vodopád), pretože zobrazovaný obsah doslova preteká cez okraje. Displej sa v pomere k telu zariadenia blíži k 100%, pričom vo vrchnej a spodnej časti smartfónu je stále vidieť malé rámiky.

Obrázky z tejto malej „ochutnávky“ zdieľal Brian Shen, viceprezident spoločnosti, na jeho súkromnom profile sociálnej siete Weibo. O niekoľko minút neskôr sa tohto obsahu ujali viacerí blogeri a zástupcovia médií, aby ešte bližšie predstavili toto novú riešenie vo videách a gifoch.

Displej je síce užší ako pri Oppo Find X, ale nakoľko nevidíme zadnú časť zariadenia, nepoznáme žiadne ďalšie parametre, napríklad o počte fotoaparátov alebo riešení selfie kamery.

Smartfón s Waterfall displejom by sa mohol na trhu objaviť už začiatkom roka 2020. Pre spoločnosť to bude ďalší významný krok, ktorý jej pomôže upevniť vedúce postavenie v inováciách. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Hlúpe IT predpovede, ktoré nikto nikdy nepovedal

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.