Ich víziou je umožniť zákazníkom vytvárať inovatívne produkty dodaním unikátnych optických komponentov.

Spoločnosť Optotune sme už na našom portáli predstavili, rovnako ako ich zaujímavé produkty. Pripomeňme si, že sídlo tejto spoločnosti sa nachádza v Trnave, kde vybudovali aj super čisté priestory – clean room.

Zastúpenie Optotune oslávilo na Slovensku už svoje 5 narodeniny. V meste, kde prevláda automobilový priemysel, je pôvodom švajčiarska spoločnosť základňou a splneným snom šikovných a ambicióznych ľudí, ktorí sa neboja prichádzať s vlastnými nápadmi.

Stratégia Optotune

My sme sa na stratégiu Optotune opýtali jej spoluzakladateľa, Dr. Manuela Aschwandena.

Manuel Aschwanden, CEO Optotune

„Som hrdý na to, že Optotune je jednou z najinovatívnejších spoločností, ktoré pôsobia na Slovensku a že môžeme ponúknuť mnohým talentovaným inžinierom a technikom zaujímavú vstupnú príležitosť. Korene spoločnosti siahajú k univerzite ETH Zűrich. Optotune sa zameriava na vývoj, výrobu a marketing optických riešení. Naše komponenty sú jedinečné a spolupracujeme s poprednými spoločnosťami na trhoch, ako sú AR/VR, zdravotnícka technika, automobily alebo mobilné telefóny. Od založenia spoločnosti v roku 2008 sa náš tím rozrástol na viac ako 250 zamestnancov v šiestich rôznych krajinách, ktorí pracujú na rôznych výzvach týkajúcich sa našich produktov“ – povedal Dr. Manuel Aschwanden, CEO spoločnosti Optotune.

“Čím je spoločnost Optotune pre svojich zamestnancov výnimočná? Jednotlivé oddelenia medzi sebou musia sústavne komunikovať a pomáhať si, aby výsledné produkty boli tej najvyššej kvality. Ochota odovzdávať si vedomosti a skúsenosti je kľúčová. Iba sústavné posúvanie sa vpred umožňuje udržiavať krok s najnovšími trendami a technológiami. To zaručuje, že medzinárodný a dynamický kolektív je vždy aktuálny a zohraný . Nové myšlienky a nápady sú vždy vítané a jednotlivci často pretavia svoje nápady do výsledných produktov.“

Optotune pritom aj pre slovenskú pobočku ponúka širokú škálu pracovných miest a každý rok rada pomôže mnohým absolventom začať svoju kariéru v úspešnej firme.

Keď som spolu s Markom a Davidom zakladal spoločnosť Optotune, jedným z mojich osobných cieľov bolo vytvoriť zaujímavé pracovné miesta pre zamestnancov. Myslím, že sa nám to podarilo!“ – doplnil Dr. Manuel Aschwanden.

Príbeh úspešnej zamestnankyne

Optotune
Patrícia Ramosová, softvérový inžinier

Patrícia bola študentkou posledného semestra Fakulty FEKT – fakulta elektrotechniky a komunikačných technológií (odbor telekomunikačná a informačná technika) v Brne, keď sa stala súčasťou Optoteamu. Popri štúdiu pracovala ako back-office asistentka v banke. Hoci v tejto dobe Optotune hľadal softvérového inžiniera na plný úväzok a Patrícia vôbec nemala predošlé pracovné skúsenosti, slovenských kolegov oslovila svojou nadšenosťou pre vývoj softvéru. V Optotune aktuálne pracuje na vývoji nových funkcionalít interného MES (Manufacturing Execution System), ktorý uľahčuje život zamestnancom vo výrobe. Nebojí sa tém ako „Problém obchodného cestujúceho (TSP)“ ani najnovších technológií, s ktorými sa denne pri práci stretáva.

Ak teda hľadáte zaujímavé zamestnanie, spoločnosť Optotune je pripravená využiť Váš talent a ponúknuť možnosti rastu.

Zdroje: vlastné, Optotune

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.