Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Pohodou aj tento rok na pár dní žili všetky sociálne siete, čoho dôkazom je rekordný počet prenesených dát, ktorý oproti minulému roku zaznamenal nárast o 62 %. Celkovo sa v  sieti Orangeu prenieslo 7 756, 25 GB dát, pričom v 3G sieti išlo o dvadsať percentný nárast a v 4G sieti sa prenesené dáta oproti minulému roku navýšili až o 70 %, čo bolo v celkovom čísle až 6 831,13 GB dát. Prostredníctvom free Wi-Fi organizátor i návštevníci preniesli spolu 4 207,28 GB dát.

Zákazníci Orangeu na festivale aj viac telefonovali, uskutočnili až 599 679 hovorov, pričom takmer celá hlasová prevádzka prešla z 2G siete do 3G a 4G. V 4G sieti došlo k medziročnému nárastu hovorov až o 545 %.

Technické zázemie pre dobitie telefónov funguje na festivale non-stop. Počas trvania festivalu sa v nabíjačkárňach Orangeu nabilo dokopy 9 531 zariadení, z ktorých 3 508 predstavovali iPhony. Aj tento údaj predstavuje z pohľadu festivalových štatistík rekordné číslo.

Festivalovú aplikáciu Pohoda 2019 powered by Orange si nainštalovalo 24 290 používateľov, čo je deväť percentný nárast oproti minulému roku. Vtedy si ju nainštalovalo a aktívne používalo vyše 22 000 návštevníkov. Aplikáciu tento rok teda využilo takmer 80 % všetkých návštevníkov festivalu Pohoda.

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Orange na Pohode: Vytvorenie kvalitnej festivalovej Wi-Fi siete trvá niekoľko mesiacov

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit