Legendárna hra Diablo od Blizzardu prichádza opäť do predaja so svojím prvým dielom.

Chytá vás nostalgia ako nás pri týchto prvých riadkoch? Diablo je jednoducho kultová záležitosť a nás neodradilo ani to, že hra nie v HD, či 4k. Práve pôvodná grafika má svoje čaro a nehovoriac o pôvodnej hudbe. Až sa slzy tisnú do očí.

Keby predsalen Diablo niekto nepoznal, tak sa jedná o najznámejšiu RPG hru, resp. je zakladateľom žánru „hack & slash“ a vyšla v roku 1996. Čuduj sa svete, vašou úlohou bude zabiť samotného Diabla, ale k nemu sa budete musieť presekať cez hordy nepriateľov.

Nám sa k Diablo jedničke podarilo vrátiť ešte pred návratom PC verzie a to na originálnom Playstatione jeden. Bol to troška pôrod, lebo ak si spomínate, tak Playstation mal vždy problém s čítaním cédečiek a bolo ho treba vždy hrubou silou tresknúť. Ale po rozbehaní, to vyzeralo parádne. Dokonca, čo sme boli prekvapení, tak prvý level je farebný. S tým mali hardcore hráči problém pri Diablo 3. Veď pozrite sa sami:

Diablo jedničku pre PC si môžete vďaka spolupráci Blizzardu a portálu GOG.com zakúpiť priamo na GOG.com. Aktuálne za 8,89€.

Ak by si niekto náhodou potrpel na HD verziu, je tu neoficiálny pokus od Poliakov, ktorý si môžete stiahnuť tu: HD Diablo MOD

Zdroj: GOG.com / vlastné

Prečítajte si aj:

Microsoft pripravuje Game Pass a hry pre Nintendo Switch

Značky: