Na parkovisku autobusovej stanice Nivy vzniklo exteriérové mobilné odberové miesto (MOM), kde vás tím zdravotníkov bezplatne otestuje antigénovými testami.

Nové MOM je k dispozícii širokej verejnosti, no zároveň cestujúcim Slovak Lines poskytuje najjednoduchšiu možnosť získať certifikát, ktorý je dnes potrebný napríklad aj na cestu do práce. “Našim cestujúcim i zamestnancom sa snažíme vytvárať podmienky, ktoré im aspoň čiastočne uľahčia súčasnú situáciu. Som preto rád, že tým, ktorí pravidelné testovanie potrebujú a využívajú, ho vieme poskytnúť bezplatne na takom prístupnom mieste, akým bezpochyby autobusová stanica Nivy je,” hovorí Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines.

Ako sa otestovať na autobusovej stanici Nivy?

  • Testovacie miesto sa nachádza v červenom autobuse v exteriéri na parkovisku s priamym výhľadom na autobusovú stanicu.
  • Aktuálne sa môžete otestovať bez nutnosti registrácie na počkanie, neskôr pribudne možnosť registrácie prostredníctvom stránky korona.gov.sk.
  • Pri osobnej registrácii na mieste vám do 20 minút od odobratia vzorky vystavia papierový certifikát, pri registrácii v online systéme dostanete výsledok testu SMS správou.

Odberové miesto na stanici Nivy zastrešuje spoločnosť Rýchlotest COVID v spolupráci s dlhoročným poskytovateľom zdravotníckej starostlivosti – INTERKLINIK. Rýchlotest COVID je spoločnosť, ktorá sa špecializuje na pravidelné antigénové a PCR testovanie.  Sofistikovaný systém testovania je postavený na vysokej úrovni kvality a bezpečnosti so zárukou rýchleho procesu od príchodu až po doručenie výsledku. Rýchlotest COVID prevádzkuje na Slovensku celkovo 18 MOM-iek a pravidelne aj testuje významné firmy s desiatkami až stovkami zamestnancov. K 1. marcu 2021 otestovala vyše 45 000 záujemcov.

Potrebujete služobne vycestovať do Rakúska?

Napriek nepriaznivej situácii a mnohým prísnym opatreniam u nás aj v Rakúsku Slovak Lines zachováva ako jediný dopravca autobusové spojenie s Viedňou a letiskom Schwechat. Linka Bratislava – Viedeň premáva obojsmerne podľa platného cestovného poriadku v obmedzenom režime.

Viac o cestovaní v lete

Európska komisia sa dohodla na COVID-passe na voľnejšie testovanie

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.