YouTube pridáva užitočné funkcie pre denný súhrn a nastavenie notifikácií. Pripomenie vám aj čas na oddych.

Google a YouTube chcú prispieť k zvýšeniu „digitálneho zdravia“ používateľov. V tomto duchu sa nesie aj celá tohtoročná konferencia I/O.

Pre tento účel služba YouTube implementuje dve nové funkcie: Súhrn a nastavenie upozornení, ako aj možnosť nastavenia notifikácií o tom, že je čas na prestávku od sledovania videí. Tieto dve novinky by vám mali dopomôcť k efektívnejšej správe vášho času.

Pri nastavení prijímania upozornení o novinkách z vašich kanálov, ktoré odoberáte, si ich následne môžete skontrolovať v presne nastavený čas neskôr a naraz. Obidve tieto nové funkcie YouTube budú spustené ešte tento týždeň.

V prípade nastavenia notifikácií, ktoré budú pripomínať potrebu prestávky od sledovania videí, si môžete vyberať z časový okien v trvaní 15, 30, 60, 90 a 180 minút. Podľa potreby sa dajú notifikácie aj úplne pozastaviť.

Nové funkcie YouTube budú spustené pre mobilné zariadenia platforiem Android a iOS už čoskoro. V niektorých krajinách sú už dostupné, oplatí sa teda skontrolovať nastavenia aplikácie. Na stolných počítačoch sa tieto zmeny pravdepodobne v blízkej dobe neobjavia.

zdroj: androidpolice

Prečítajte si aj:

YouTube Remix nahradí Google Play Music už čoskoro

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.