Hudobná služba od spoločnosti Google bude kombinovať dva existujúce produkty.

Hudba Google Play bude čoskoro odstavená, pričom spoločnosť Google sa bude snažiť využiť dobré meno služby YouTube. Tak chce prilákať čo najviac používateľov na využívanie nového produktu.

Podľa neoficiálnych informácií sa služba YouTube Remix stane čoskoro jedinou streamovacou službou spoločnosti Google.

Služba YouTube Remix by mala priniesť kombinovanú možnosť prehrávať neobmedzený hudobný obsah a na požiadanie aj videá. K dnešnému dňu ponúka spoločnosť Google dve podobné služby, ktoré sú svojimi názvami mätúce. Sú to služby Play Music a YouTube music, ktoré sú si podobné a ponúkajú predplatné, tak ako aj YouTube Red.

Prepojenie YouTube Remix a YouTube Red dáva oveľa väčší zmysel.

Prvé náznaky existencie služby YouTube Remix sa objavili už minulý rok. Krátko na to sa začal využívať názov služby iba interne. Aktuálne sa otvára priestor na verejné uvedenie služby, pričom spoločnosť Google bola spočiatku obmedzovaná zložitosťou administratívnej práce, ktorá úzko súvisela so spustením služby YouTube Remix.

Napríklad spoločnosť Vevo, ktorá je distribútorom video obsahu po celom svete, mala uzavretú zmluvu s YouTube, ktorá sa mala obnoviť. Pokiaľ sa pripravuje spustenie služby Remix, spoločnosť Google si musí zabezpečiť novú zmluvu.

S príchodom novej služby, očakávajte, že Play Music bude čoskoro ukončená. Používatelia, ktorí bezplatne používajú Play Music, alebo využívajú predplatený obsah, budú nútení prejsť do služby YouTube Remix do konca roka 2018. Google tak chce dosiahnuť, aby všetci používatelia boli v jednej službe čo najskôr.

Spoločnosť dávnejšie potvrdila zlúčenie svojich dvoch existujúcich služieb. Oba tímy zo služby Play Music a YouTube Music spolupracujú už takmer rok. Zdá sa veľmi pravdepodobné, že spoločnosť Google predstaví novinku v priebehu pár týždňov.

Je aj pravdepodobné, že tento termín predstavenia môže byť v podstate čoskoro, keďže konferencia I/ O 2018, ktorá je zameraná na nové produkty a služby spoločnosti Google, sa bude konať 8. – 10. mája.

zdroj: technobuffalo

Prečítajte si aj:

Apple Pay na Slovensku? Dočkať by sme sa mali už tento rok

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.