Ak sa vám cnie po klasických telefónoch spred dvoch desaťročí, ktoré vydržali na jedno nabitie týždeň, Oukitel má pre vás riešenie.

Čínska firma Oukitel patrí v našich končinách k takmer neznámym výrobcom telefónov, jej nový model WP19 však stojí za zmienku pre jeho vskutku gigantickú batériu. Ako informuje portál Liliputing.com, má kapacitu až 21 000 mAh a bežný telefón s batériou na úrovni okolo 5000 mAh prekonáva niekoľkonásobne.

Výrobca deklaruje, že na jedno nabitie vydrží zhruba týždeň. Má ísť konkrétne o 122 hodín telefonovania, 123 hodín prehrávania hudby či 36 hodín pozerania videa. V pohotovostnom režime telefón vydrží vraj až 93 dní.

Pochopiteľne, obrovská batéria si vyžiadala daň predovšetkým v hrúbke telefónu. Tú síce Oukitel nekonkretizuje, ale z fotografií je jasné, že ide o centimetre a nie milimetre. Výrobca rovnako neudáva ani rozmery a hmotnosť zariadenia. K dispozícii je rýchle 27-wattové nabíjanie, počas ktorého sa batéria nabije doplna za štyri hodiny.

Čo sa týka špecifikácií, WP19 sa vyznačuje väčším displejom s uhlopriečkou 6,78 palca a pomerom strán 20,5:9. Rozlíšenie je 2460 x 1080 bodov a obnovovacia frekvencia 90 Hz. Telefón poháňa slabší procesor MediaTek Helio G95, doplnený 8 GB pamäte RAM a 256 GB vnútorným úložiskom. Operačným systémom je Android 12.

Zdroj: Oukitel.com

Fotoaparát má tri objektívy – hlavný 64-megapixelový (Mpix) je doplnený takmer zbytočným dvojmexapixelovým makrom. Zaujímavosťou je však 20 Mpix modul nočného videnia od Sony. Predná selfie kamera má 16 Mpix.

Keďže Oukitel WP19 má byť odolný telefón do extrémnych podmienok, výrobca ho vybavil odolnosťou voči vode v zmysle štandardu IP68, čo prezentuje ako ponorenie do hĺbky 1,5 metra počas 30 minút. V prípade prachu je stupeň krytia IP69K, teda úplná prachuvzdornosť. Vyznačuje sa tiež certifikáciou podľa vojenského štandardu MIL-STD-810.

Telefón sa už dá objednať na portáli Aliexpress.com za zhruba 690 eur. Ďalších 75 eur si však obchod pýta za doručenie na Slovensko, ktoré má trvať asi tri týždne.

Podobný telefón s obrou batériu sme už v minulosti videli. Šlo o model Energizer Power Max P18K Pop s 18 000 mAh, ktorý pre svoju hrúbku pripomínal powerbanku s displejom. Podľa portálu Gsmarena.com bol ohlásený vo februári 2019, šlo však len o prototyp, ktorý sa napokon do výroby nedostal.

Zdroje: Liliputing.com, Gsmarena.com

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.