Integrovanie SMS je populárne vo viacerých aplikáciách.

Outlook Lite sa pridáva k tým, ktoré umožňujú prevziať SMS pod svoje krídla. Používatelia, ktorí sú fanúšikmi zlučovania funkcií, sa potešia. Aplikácia je dostupná pre Android a dá sa stiahnuť z Google Play. Je zameraná na menej výkonné smartfóny alebo používateľov, ktorí nechcú tzv. „veľký Outlook“. Na počítači sa takto zvykla nazývať aplikácia Microsoft Outlook. Bolo to v časoch, keď bol k dispozícii ešte Outlook Express ako základná aplikácia na emaily vo Windows.

Aplikácia má poskytnúť zlúčenie kontaktov, ktoré používate na prácu a mať jednoduchší prístup k napísaniu správy pre konkrétneho používateľa. Toto zrejme nebude dôvodom na prechod k tejto verzii. Len pre úplnosť, bežná aplikácia Outlook zatiaľ neumožňuje pracovať s SMS správami.

Nie je nutné Outlook Lite využívať na SMS, pretože podobne ako iné aplikácie, aj tu bude treba potvrdenie zo strany používateľa. Funkcia sa bude nachádzať naspodku okna a po ťuknutí na SMS tlačidlo sa zobrazí otázka, či sa má stať aplikácia predvolenou na správu SMS. V jednom okamihu môžete mať aktívnu len jednu aplikáciu.

Po aktivácii sa nebudú dať posielať ani prijímať SMS správy v inej aplikácii, napríklad Google Správy. Môžete ju však použiť, pretože po jej zapnutí sa bude dopytovať na použitie ako predvolená aplikácia na SMS. Týmto krokom sa vyradí Outlook Lite a správy sa objavia v Google Správy.

outlook lite smsZdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.