Vylepšenia posunú aplikáciu Kalendár bližšie k možnostiam klasického Microsoft Outlook 365 a takisto aj ku Kalendáru Google.

Programový manažér pre Outlook, Scott Walker oznámil na blogu Blog Office Insider viaceré pripravované zmeny. Kým sa dostanú do aplikácie v štandardnej verzii Windows, tu máte prehľad najpodstatnejších zmien.

Prvou z nich je pridanie značky a AM / PM pre 122-hodnový formát času a takisto aj odlišné tieňovanie na lepšie rozpoznanie udalostí v a mimo pracovného času v rôznych časových zónach.

Pribudol aj ukazovateľ aktuálneho času vo forme čiary cez kalendárne udalosti. Podobnú funkciu má aj Google Kalendár aj Outlook 365.

Keďže sa niektoré udalosti nevojdú do mierky zobrazenia a v pohľade na obrazovku ich nevidíte všetky pre daný deň, naspodku pribudne číslo s označením, koľko udalostí sa ešte v daný deň vo vašom kalendári nachádza.

Okrem toho pribudne tlačidlo k prechodu na aktuálny deň a tlačidlo, ktoré umožní rozbaliť ponuku s rozvrhom zobrazenia (deň, pracovný týždeň, týždeň, mesiac, plánovač).

Novinka prináša aj zjednotenie farieb udalostí a kategórií tak, aby boli v súlade s farbami Outlooku na iných platformách (web, Android, iOS, macOS).

Zdroj: Blog Office Insider

Prečítajte si aj:

Outlook pre smartfóny dostáva nové ikony

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.