Posledný rok bol pre Microsoft a jeho operačný systém problematický.

Bolesti hlavy zažívali aj používatelia, či už pre nefunkčnosť systému alebo časté chyby. Netýka sa to len aktualizácií samotných funkcií ale aj funkcií na nižšej úrovni operačného systému.

Aj preto sa mnohým po aktualizácii nepodarilo spustiť systém alebo mali problémy s ovládačmi. Ako sme informovali, problémy boli hlásené nielen s Bluetooth, Wi-Fi ale aj nefunkčnosťou zvukových ovládačov.

Server BetaNews sa venoval téme, na ktorú upozornil aj server ZDNet a týka sa nového uplatňovania politiky pri zavádzaní nových ovládačov. Doteraz bola ich implementácia riadená predovšetkým cyklom uvoľňovania súhrnných záplat. To vo výrobcoch zariadení vyvolával tlak a nestíhali ich odladiť tak, aby vo výsledku s príchodom aktualizovania zo strany Microsoftu nespôsobovali problémy.

Výrobcovia môžu požiadať o odloženie zaradenia aktualizácií do Windows Update o 30 dní až do dvoch mesiacov. Tí naopak získajú čas na to, aby ich preverili s novo vydanou aktualizáciou od Microsoftu. Toto by malo byť jedno z riešení, ktoré prestane spôsobovať problémy s nefunkčnosťou alebo napríklad tzv. BSOD „Modrou obrazovkou smrti“, ktorá spôsobí pád systému počas jeho behu alebo už pri pokuse o jeho štart.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Nostalgia s Windows 95 a guľôčkovou myšou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.