Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kamery Panasonic radu i-PRO S podporujú zavedenie umelej inteligencie do podnikania tým, že ju integrujú do štandardného radu zariadení.

Spoločnosť Panasonic dnes predstavila novú aktualizovanú sériu bezpečnostných kamier S-Series, ktorá stanovuje nový štandard vďaka integrovaným funkciám umelej inteligencie (AI) a vylepšenej kvalite obrazu pre presnejšie analytické nástroje používané kamerami. Prvé štyri interiérové otočné kamery vo verziách „dome“ a „box“ s rozlíšením Full HD budú k dispozícii začiatkom júla. Ďalšie typy kamier vrátane modelov pre vonkajšie prostredie a rybie oko budú nasledovať neskôr v tomto roku.

Pridanie umelej inteligencie do štandardného sortimentu kamier Panasonic umožňuje podnikom používať výkonné kamery so zavedenou povesťou spoľahlivých zariadení s aplikáciami umelej inteligencie a hlbokého učenia vo svojich bezpečnostných systémoch a prevádzkach. Otvorená platforma fotoaparátu so súpravou na vývoj softvéru (SDK) je určená pre aplikácie tretích strán a možno ju prispôsobiť potrebám firemných zákazníkov. Kamery s umelou inteligenciou tiež znižujú využívanie šírky pásma a náklady na infraštruktúru vďaka nástrojom, ktoré poskytujú analýzu a spracovanie priamo v kamerách.

Kamery sa dodávajú s aplikáciami i-PRO: AI-VMD (detekcia pohybu pomocou umelej inteligencie) a AI Privacy Guard (slúži na ochranu súkromia). Tieto aplikácie vyvinula spoločnosť Panasonic. Poskytujú okamžitý prístup k inteligentným bezpečnostným funkciám, ako je detekcia narušiteľa alebo podozrivého, a zároveň chránia práva jednotlivcov na súkromie tým, že pixelujú ich postavy alebo tváre. Táto funkcia je dôležitá pre spoločnosti pôsobiace v krajinách s prísnymi zákonmi o ochrane osobných údajov, ako je napríklad európske nariadenie GDPR.

Okrem dvoch predvolených aplikácií sú k dispozícii aj tri nové prírastky do rodiny aplikácií i-PRO: aplikácie AI Face, People a Vehicle Detection umožňujú jednoduché a rýchle vyhľadávanie záznamov na základe snímok tvárí – aj keď sú maskované – alebo vopred definovaných atribútov osôb a vozidiel. Všetky tieto aplikácie sú v rámci balíka bezplatné a pomáhajú zavádzať umelú inteligenciu do podnikania. Panasonic využíva umelú inteligenciu na vyššej úrovni ako len na vizuálnej, keď svoju novú sériu bezpečnostných kamier S obohatil aj o klasifikáciu zvukov zachytených externými mikrofónmi (výstrely, výkriky, klaksóny vozidiel alebo rozbíjanie skla).

„Okrem tradičného zabezpečenia prinášajú kamery so vzrušujúcou umelou inteligenciou celý rad nových možností pre podniky v rôznych odvetviach,“ hovorí Gerard Figols, vedúci oddelenia bezpečnostných riešení spoločnosti Panasonic Business Europe. „Uvedenie nového radu i-PRO S zahŕňa sprístupnenie týchto možností podnikom, pre ktoré je teraz implementácia oveľa jednoduchšia, čím sa zavedenie AI a všetky jej výhody stávajú dostupnými pre každého firemného zákazníka na trhu s bezpečnostnými zariadeniami.“

Viac informácií o sortimente i-PRO nájdete na webovej stránke:

WV-S2236L: https://business.panasonic.cz/bezpecnostni-reseni/full-hd-vandal-resistant-indoor-dome-network-camera-ai-engine/wv-s2236l

Značky: