Tieto prémiové OLED TV sú určené náročným používateľom.

Panasonic oficiálne uviedol na slovenský trh svoje nové 4K OLED televízory, ktoré pôvodne predstavil na výstave CES v januári, resp. vo Frankfurte nad Mohanom vo februári tohto roka.

Panasonic EZ1000 a EZ950 sú určené náročným používateľom a ponúkajú tie najlepšie technológie, ktoré sú aktuálne dostupné v segmente televízorov. Oba modely majú OLED panel so 4K rozlíšením a podporu technológií HDR10 a Hybrid Log Gamma.

Vľavo a vpravo hore – Panasonic EZ1000. Vpravo dole – Panasonic EZ950

Obraz z Hollywoodu a absolútna čierna

Televízory sa taktiež chvália verným zobrazením farieb, čomu dopomáha spolupráca s profesionálnymi filmármi z Hollywoodu a procesr Studio Colour HCX2, ktorý zvláda spracovať mimoriadne veľký farebný rozsah – až miliardu farieb. Výsledkom je presnejšie farebné podanie najmä v oblastiach, kde je spracovanie zložité (napr. v temných tieňoch alebo naopak výrazných jasoch). Lákadlom je taktiež výborné zobrazenie čiernej farby.

Vlajkovou loďou Panasonicu je model EZ1000. Ten ide z hľadiska zobrazenia čiernej farby ešte o krok ďalej. Vo výbave má technológiu pre zobrazenie „absolútnej čiernej„. Technológia pohlcuje okolité svetlo aj odrazy a aj vďaka tomu je čierna naozaj čierna.

Panasonic EZ1000

Ceny na Slovensku

Panasonic EZ1000 je dostupný vo verzii so 65-palcovou uhlopriečkou a súčasťou základnej výbavy je aj špičkový soundbar Technics.  Televízor tak obsahuje audio systém s celkovým akustickým výkonom 80 W. Jeho cena je 7 199 eur.

Model Panasonic EZ950 je cenovo dostupnejší. V tomto prípade je reprosústava vo vnútri a o dobrý zvuk sa starajú reproduktory s výkonom 40 W. 55-palcová verzia sa predáva za 3 689 eur a 65-palcová verzia za 5 549 eur.

Pozrite si našu video reportáž z Frankfurtu nad Mohanom

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Panasonic vsádza na OLED televízory. Obraz naladil v Hollywoode o zvuk sa postaral Technics

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit