Tento tablet prežije všetko.

V redakcii TOUCHIT sme testovali už všemožné tablety so systémom Android, avšak Panasonic TOUGHBOOK A3 je unikát už na prvý pohľad. Toto zariadenie vyniká odolnosťou a funkciami, ktoré sú navrhnuté pre špecifický segment používateľov.

Panasonic TOUGHBOOK A3 si s najväčšou pravdepodobnosťou nekúpite domov. Tablet je určený pre rôzne odvetvia biznisu, ako je výroba, transport, automobilový priemysel, práca v skladoch a v teréne atď. Zodpovedá tomu dizajn zariadenia, výrazne odolná konštrukcia a tiež široké portfólio portov, ktoré sú v bežných tabletoch pre domácich spotrebiteľov zbytočné.

Panasonic TOUGHBOOK A3

Panasonic TOUGHBOOK A3, všimnite si konštrukciu a hardvérové tlačidlá pod displejom

Vyniká odolnosťou a rozšíriteľnosťou

TOUGHBOOK A3 je odolný voči vode a prachu (IP65) a bol otestovaný proti pádu z výšky 1,5 m na betón. Jeho základom je operačný systém Android 9 Pie, procesor Qualcomm Snapdragon 660 so 4 GB pamäte a 64 GB eMMC úložiskom. 10,1-palcový tablet s rozlíšením 1920 × 1200 pixelov vyniká najmä vysokým maximálnym jasom, ktorý prevyšuje 800 cd/m2. Je zrejmé, že pri jeho používaní na dennom svetle nebudete mať problém s čitateľnosťou displeja.

Tablet je navrhnutý, aby fungoval pri teplotách od -20 °C do 50 °C a jeho hmotnosť je 885 gramov. Vyššia hmotnosť je daná už spomenutou odolnou konštrukciou. Jeho rozmery sú 272 × 196 × 16,4 mm. K dispozícii sú USB-C a USB 2.0 port. Tablet ponúka aj určitú modifikovateľnosť – môžete ho vybaviť až dvoma batériami a ďalším príslušenstvom, ako je napríklad čítačka čiarových kódov.

Panasonic TOUGHBOOK A3

Panasonic TOUGHBOOK A3 je skutočne odolný tablet

Široká podpora Wi-Fi

TOUGHBOOK A3 ponúka aj NFC a podporuje ovládanie aj v rukaviciach či pomocou stylusu. Môžete ho používať aj s dokovacím systémom vo vozidle. K dispozícii je Bluetooth 5.0, podpora pre Wi-Fi a/b/g/n/ac/d/h/i/r/k/v/w a systémy na určenie polohy Galileo, GPS, GLONASS a Beidou.

Tablet využíva už spomenutý operačný systém Android 9 v čistej verzii. Súčasťou výbavy sú aplikácie, ktoré môžu nájsť uplatnenie v pracovnom prostredí – čítačka čiarových kódov, manažment zariadenia, diagnostika hardvéru či aplikácia na elektrický podpis.

V rámci testovania sme overili výdrž batérie pri nastavení maximálneho jasu s dvoma batériami s kapacitou 3200 mAh a tablet dokázal fungovať 2 hodiny a 40 minút. Pri nastavení nižšieho jasu sa výdrž pohybuje na úrovni 9 hodín, s väčšími batériami je to až 15 hodín. Ak vás zaujímajú ďalšie informácie o funkciách a možnostiach tohto tabletu, odporúčame vám preštudovať náš starší článok, TU.

Panasonic TOUGHBOOK A3

Panasonic TOUGHBOOK A3 umožňuje pripojiť až 2 batérie a ďalšie príslušenstvo

Verdikt

Panasonic TOUGHBOOK A3 je tablet, ktorý zaujme najmä svojou odolnosťou a funkciami, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre potreby využitia v práci či podnikoch.

Panasonic TOUGHBOOK A3

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Odolná konštrukcia
  • Vysoký maximálna jas displeja
  • Rozšíriteľnosť tabletu

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • Vyššia hmotnosť

Zapožičal: Panasonic

Cena: od 1328 eur bez DPH

Technické špecifikácie:

ModelPanasonic TOUGHBOOK A3
Operačný systémAndroid 9
Formát SIM kartyNano SIM (voliteľné)
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]4 / 64
Procesor [max. frekvencia]Qualcomm Snapdragon 660, 8-jadrový, až 2,2 GHz
Displej, počet farieb, HDRIPS, 16 miliónov, nie
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]10,1 / 1920 × 1200
Bluetooth, Wi-Fi, NFC, microSD, audio jack5.0, aBGNacdhirkvw, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát / video8 Mpx, Full HD, 30 fps
Predný fotoaparát / video5 Mpx, Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostiáno, 2× 3200 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]272 × 196 × 16,4 / 885
KonektorDC port
ZapožičalPanasonic
Cena [EUR s DPH]od 1328 € + DPH
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score175478
PCMark for Android – Work 2.06283
3DMark Sling Shot Extreme – Total1339
Graphic1188
Physics2416
Úložisko zápis / čítanie [MB/s]95 / 248
Rýchlosť RAM [MB/s]4800

Prečítajte si aj:

Panasonic uvádza super odolný tablet TOUGHBOOK A3. Pozrite si cenu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit