Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sophos si v rámci partnerskej roadshow urobil tento rok zastávku prvýkrát aj na Slovensku. V príjemnom prostredí bratislavského hotela Falkensteiner predstavili zástupcovia spoločnosti, ktorá sa zaoberá kybernetickou bezpečnosťou technologické aj  obchodné novinky a maratón prednášok a diskusií sa neskôr neformálne zakončil zábavou.

Konferencia, ktorú Sophos začiatkom októbra usporiadal v centre slovenskej metropoly, prebehla pod rovnakým mottom ako všetky tohtoročné stretnutia: „See the Future of Cybersecurity„, ktorá naznačuje schopnosť Sophosu predikovať budúcnosť kybernetickej bezpečnosti a s úspechom reagovať na nové hrozby pomocou svojich inovatívnych riešení.

Že nejde o plané reči dokazuje ostatne aj fakt, že Sophos svojich slovenských partnerov tentoraz neodkázal na pražskú konferenciu, ako tomu bolo v minulých ročníkoch, ale pre nich z dôvodu rýchlo rastúcemu počtu používateľov zorganizoval špeciálne stretnutie. Vyplatilo sa, bola tu bohatá účasť  a toto rozhodnutie sa ukázalo ako múdre – pozvanie totiž prijalo 55 záujemcov v rámci 40 partnerov.

V prvej polovici dňa si účastníci vypočuli množstvo zaujímavých prednášok z úst špičkových odborníkov tejto spoločnosti – či už sa týkali digitálnych trendov, noviniek v oblasti deep learning a synchronizovanej bezpečnosti alebo výhod rozsiahleho partnerského programu. Jedným z vrcholov prvého bloku bola tiež prezentácia lokálnej prípadovej štúdie, na ktorej spoločnosť Annex Net ako distribútor Sophos predstavila využitie synchronizovanej bezpečnostnej koncepcia u jedného zo zákazníkov.

K slovu sa ale dostala aj zábava, kedy si partneri v rámci troch interaktívnych kvízov zahrali o hodnotné darčeky ako bezpečnostný batoh, Bluetooth JBL reproduktor a originálny sedací vak Fatboy Lamzac.

Druhá časť konferencie už prebiehala formou okrúhlych stolov venovaných piatim rôznym témam. S cieľom vyhovieť všetkým záujemcom sa každé z tém otočilo celkom štyrikrát, pričom partneri sa posúvali od jedného stola k druhému a s odborníkmi Sophos postupne preberali záležitosti týkajúce sa Sophos Central, synchronizovanej bezpečnosti, podpory partnerov, predaja a marketingu. Tento formát si účastníci zvlášť chválili, lebo im umožnil získať spätnú väzbu a položiť individuálne otázky ku všetkému, čo ich zaujíma. Deň nabitý dojmami a poznatkami potom všetci zakončili Networkingom v príjemnej atmosfére s jedlom a nápojmi.

Značky: