Podľa rôznych zdrojov má u nás takmer polovica mužov nadváhu a či trpí obezitou. Podľa svetových štatistík trpí nadváhou a obezitou viac ako polovica svetovej populácie a nadmerná telesná hmotnosť je druhou najčastejšou príčinou predčasného úmrtia obyvateľstva.

Na Slovensku má problémy s nadváhou a obezitou viac ako 1,5 milióna ľudí. Rozdiel medzi nadváhou a obezitou nie je veľký.

Vznik obezity je často zapríčinený komplexnou zmesou rôznych faktorov. Ide o faktory stravovacie, životné, psychologické, sociokultúrne, ekonomické, environmentálne či genetické. Následky nadváhy a obezity bývajú fatálne. Kombinácia vysokého tlaku, zvýšeného cholesterolu a nadváhu je podľa odborníkov násobne nebezpečnejšia. Obéznym hrozia častejšie ochorenia srdca, obličiek aj pohybového aparátu. Okrem jasných zdravotných rizík pôsobí nadváha negatívne aj na psychiku. Len vďaka tomu, že ste muži, máte proti ženám pri chudnutí obrovskú výhodu. Vaše telo má totiž o 20 až 40 % viac svalovej hmoty. Testosterón účinne poháňa látkovú premenu a spaľovanie tukov.

Súťaž o ketónovú diétu na 4 týždne od KetoMixu prinesieme na našom webe už tento piatok.

Najrýchlejšou cestou, ako svoje nechcené kilá stratiť, je ketónová diéta. Muži na ňu reagujú o poznanie rýchlejšie a vzhľadom k tomu, že pri nej nepociťujú hlad, ich výsledky sú rýchlo viditeľné a dokážu celú diétu zvládať bez problémov. Princíp tejto diéty je jednoduchý – po obmedzení prísunu sacharidov v strave začne telo samo produkovať takzvané ketóny, ktoré si vytvára z tukových zásob a nahrádza nimi chýbajúce cukry. Preto budete pri tejto diéte chudnúť len tuky a svaly zostanú zachované.

Žiaľ, v tejto uponáhľanej dobe nemáme čas na kvalitné jedlo, a predovšetkým na pravidelný prísun jedál. Jedla je všade dostatok, a preto ho konzumujeme medzi stretnutiami bezmyšlienkovite, jeme polotovary a dosladzované, chemicky upravované jedlá. Zamerať sa na svoje zdravie a začať s ketónovou diétou môže každý v akomkoľvek veku. Získa tak viac energie pre svoj telo, aktívnejšiu myseľ a lepšiu fyzickú kondíciu. Rovnako ako náhla aktivita nevedie k dlhodobému zlepšeniu kondície, nedá sa trvalo schudnúť ani žiadnou rýchlou diétou. Na keto diéte však môžete byť dlhodobo. Je to životný štýl, žiadny krátkodobý výstrelok. Ak zdravú stravu a návyky natrvalo zaradíte do svojho života, budete z toho mať len benefity. Je potrebné si to uvedomiť.

Ketónová diéta od KetoMix, Zdroj: KetoMix

Prečo je KetoMix diéta vhodná práve pre mužov?

  • Budete chudnúť rýchlo a efektívne.
  • Nestratíte svalovú hmotu.
  • Nebudete hladovať.
  • Budete jesť pravidelne.
  • Nebudete musieť variť (všetky jedlá sú pripravené do piatich minút).
  • Vždy budete mať po ruke výživového poradcu.

Rozhodli ste sa vyskúšať ketónovú diétu? Aj tá má svoje pravidlá. Nerobte zbytočné chyby a dosiahnite vysnenú postavu jednoducho a rýchlo. Ten, kto sa o ketónovú diétu a ketózu trošku zaujíma, určite dobre vie, že úhlavným nepriateľom tohto spôsobu stravovania sú sacharidy.

To znamená žiadne prílohy, pečivo, ovocie, žiadne džúsy, pivo a vôbec nič sladké (ak to nie je sladené umelým sladidlom). Príjem sacharidov by v dennom jedálničku nemal prekročiť 50 g. Dávajte si pozor pri výbere potravín, ktoré sú označené ako proteínové alebo bielkovinové. Obsah bielkovín síce bude vyšší, ale neznamená to, že obsah sacharidov bude nízky. Naučte sa čítať nutričné hodnoty takýchto potravín. Keď vás prepadne hlad na cestách alebo počas nakupovania nepripravených, tieto informácie sa vám určite budú hodiť.

 

Značky: