Technológie sa inovujú veľmi rýchlo a každým dňom sa objavuje niečo nové. Novinkou je aj táto zázračná tekutina, ktorá vytvorí na dotykovej ploche smartfónu nano vrstvu skla s tvrdosťou 9H, ktorá zabraňuje jej poškriabaniu.

Balenie produktu Peach Liquid Glass Screen Protector obsahuje dve handričky napustené tekutinami a jednu čistiacu utierku. Jedna tekutina slúži na vyčistenie plochy a tá druhá je samotné tekuté sklo, ktoré sa nanesie na displej. Po 10 minútach sa zaleští a následne sa nechá vyschnúť minimálne 30 minút. Na aktívne použitie je táto vrstva pripravená až po 10 hodinách.

Odporúčame prípravok aplikovať na noc, aby prebehol celý proces korektne. Samozrejme, netreba od toho očakávať zázraky, bežným škrabancom to dokáže odolať, ale ochrana proti rozbitiu to nie je.

Výhodou je, že tekutinu môžete aplikovať na akýkoľvek sklenený povrch, ktorý chcete chrániť pred poškriabaním. Udávaná životnosť ochrany je 12 mesiacov, ale všetko záleží od podmienok používania. Nano povrch v tomto prípade vytvára biostatickú vrstvu, ktorá redukuje množenie mikróbov a je vodeodpudivá. Ako náhrada za klasické fólie je to zaujímavé riešenie, pričom táto povrchová úprava dobre odoláva zachytávaniu odtlačkov prstov.

Túto ochranu sme mali zapožičanú od spoločnosti AGEM, máme ju na mobile aplikovanú a zatiaľ sme s ňou spokojní. Nano vrstva nás chráni pred škrabancami. Veľkou výhodou je výhodná cena tejto ochrany v porovnaní s podobnými ochranami. Cena tejto ochrany je len 19,90 Eur

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE