Ponúka základné funkcie a prehľad dôležitých informácií.

Google počas posledných mesiacov výrazne zlepšil svoju službu Peňaženka Google, ktorú môžete používať prostredníctvom smartfónov so systémom Android a cez Wear OS hodinky. Cez túto aplikáciu môžete bezkontaktne platiť, zobrazovať vernostné karty, ukladať si lístky a ďalšie dokumenty.

Peňaženka Google je už dlhšiu dobu dostupná aj cez webovú stránku wallet.google.com. Tá bola pôvodne dostupná iba v USA a niektorých ďalších krajinách, avšak už niekoľko týždňov funguje aj na Slovensku.

V praxi to znamená, že už aj Slováci a ďalší obyvatelia Slovenska môžu cez web wallet.google.com pristupovať k svojim údajom v Peňaženke Google. Prostredníctvom webovej verzie môžete spravovať platobné karty a pridávať nové spôsoby platby, môžete si pozerať vernostné karty, lístky a ďalšie uložené dokumenty a archivovať alebo mazať ich. Nové dokumenty si však cez webové rozhranie nepridáte.

V neposlednom rade je cez webové rozhranie dostupný aj prehľad nedávnych transakcií. Môžete si tak rýchlo pozrieť a skontrolovať platby, ktoré ste uskutočnili cez Google Pay vo fyzických alebo internetových obchodoch.

Webové rozhranie služby Peňaženka GoogleZdroj: TOUCHIT
Webové rozhranie služby Peňaženka Google

Zdroj: wallet.google.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit