Google pokračuje v zlepšovaní svojej dôležitej aplikácie.

Google Peňaženka patrí medzi najobľúbenejšie aplikácie pre Android smartfóny. Dôvod je ten, že je predinštalovaná v telefóne a zabezpečuje bezkontaktné platenie cez Google Pay. Google zároveň umožňuje, aby ste si do tejto aplikácie ukladali vernostné karty, letenky a ďalšie lístky, vďaka čomu ju môžete využívať nielen na platenie.

Google Peňaženka si v minulosti žila vlastným životom, keďže ju Google výraznejšie neaktualizoval. To sa však v posledných týždňoch a mesiacoch zmenilo. Pred pár mesiacmi pribudla užitočná funkcia, ktorá umožňuje ukladať do peňaženky všemožné lístky a karty odfotením QR alebo čiarového kódu. A Google už konečne umožnil aj synchronizáciu vernostných kariet a uložených lístkov z telefónu do smart hodiniek so systémom Wear OS.

Najnovšou novinkou v Google Peňaženke je lepšie prepojenie so službou Gmail. Google to oznámil na oficiálnom webe. Vďaka tomuto prepojeniu sa vám v Google Peňaženke automaticky zobrazia lístky do kina a letenky, ktoré vám prišli emailom do vašej schránky v službe Gmail.

Nová funkcia je dostupná pre používateľov na celom svete, avšak aktuálne funguje iba pre lístky a letenky vybraných kín a leteckých spoločností. Google však pracuje na rozširovaní partnerov, aby sa vám v Google Peňaženke zobrazovalo čo najviac lístkov a leteniek, ktoré dostanete do Gmailu.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit