Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový grafický dizajn modelu PEUGEOT 9X8 hypercar vznikol v spolupráci s umelcom

J. DEMSKY a práve bol prvýkrát predstavený medzinárodným médiám na milánskom týždni dizajnu- MILAN DESIGN WEEK 2023.

Nie je to len premiéra modelu PEUGEOT 9X8 Hypercar, ale aj predstavenie grafického vesmíru s jedinečným podpisom J. DEMSKY.

Počas milánskeho týždňa dizajnu PEUGEOT odhalí nový vzhľad PEUGEOT 9X8, špeciálne vytvoreného pre túto udalosť kombinujúc umenie a technológiu.

Návštevníci sa môžu ponoriť do pohlcujúceho vesmíru, ktorý sa skladá z množstva obrazoviek s jedinečným štýlom grafického umenia J. DEMSKY a následne objaviť hypercar 9X8.

Matthias Hossann, riaditeľ dizajnu PEUGEOT, Phil York, riaditeľ marketingu a komunikácie PEUGEOT a jazdec tímu Gustavo Menezes, PEUGEOT TotalEnergies ,boli osobne prítomní na odhalení nového vzhľadu. PEUGEOT 9X8 Hypercar ,ktorý bude verejne vystavený do 23. apríla.

Nový vzhľad modelu 9X8 J. DEMSKY nesmeroval len na klasický vizuálny design automobilu, ale v rámci veľkej tradície umeleckých vozidiel, ktoré poznačili automobilovú históriu, vysiela silné posolstvo tým, že ho aplikuje na športové vozidlo, ktoré vyjadruje to najlepšie z dielní PEUGEOT z hľadiska vzhľadu, výkonu a technológií-.

J. DEMSKY je eklektický španielsky umelec a vytvoril aj grafický dizajn oblekov a prilieb vodičov.

PEUGEOT pokračuje vo svojej stratégii partnerstva s talentovanými umelcami, grafický dizajn PEUGEOT 9X8 je druhou spoluprácou roka a dokonale ilustruje prísľub, že „Svet je lepší so štýlom„.

Jedinečný grafický dizajn bude súčasťou modelu PEUGEOT 9X8, ktorý sa zúčastní legendárnych pretekov 24 hodín Le Mans, pretekov oslavujúcich tento rok svoje 100. výročie.

PEUGEOT 9X8 tak pôjde v šľapajach svojich slávnych predchodcov, 905 (víťaz Le Mans

v rokoch 1992 a 1993) a 908 (2009). Tento hyperautomobil s pohonom 4 kolies  prináša hybridné know-how značky PEUGEOT na svetovú scénu motoristického športu na najvyššej úrovni.

The PEUGEOT TotalEnergies Tím sa od júla 2022 zúčastnil prostredníctvom dvoch svojich vozidiel 9X8 na majstrovstvách sveta vytrvalostných pretekov FIA World Endurance Championship (WEC).

V roku 2023, vo svojej prvej plnej sezóne, sa PEUGEOT zameriava na umiestnenie na pódiu.

Značky: