Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť  WD, súčasť Western Digital oznámila rozšírenie svojej oceňovanej produktovej rady WD Red Pro o disky s kapacitou 5 TB a 6 TB. Táto produktová rada je ideálna pre úložiská NAS, ktoré majú až 16 pozícií pre pevné disky a sú využívané firmami s rastúcimi požiadavkami na ukladací priestor.

Disky sú už teraz dodávané na jednotlivé trhy. WD Red Pro 5 a 6 TB využívajú vylepšenú konštrukciu a 128MB vyrovnávacej pamäte. Prenosová rýchlosť dosahuje 214 MB/s. Firmware NASware™ 3.0 zabezpečuje ochranu dát, vysoký výkon pre úložisko NAS a spoľahlivú integráciu diskov v systémoch.

“WD teraz poskytuje zákazníkom ucelené portfólio diskov s vysokou kapacitou, ktoré sú určené pre systémy NAS. Sú to disky WD Red a WD Red Pro. Úložiská NAS nájdu využitie nielen v domácnostiach a firmách, ale i u ďalších používateľov,” hovorí Cindy Graceová, viceprezidentka WD pre ukladacie technológie a dodáva: „S vyššou kapacitou diskov sa teraz pre používateľov otvára ďalšia cesta, aby mohli zvýšiť úložnú kapacitu svojich systémov. Súčasne si môžu byť istí, že ich dáta sú uložené na diskoch najdôveryhodnejšej a najviac oceňovanej značky na trhu.“

Technické špecifikácie WD Red Pro 6 TB

Ochrana pred otrasmi Rada WD Red Pro je vybavená viacosím nárazovým čidlom, ktoré automaticky registruje mierne nárazy, a technológiu „fly height“ pre dynamické nastavenie hláv, ktorá upravuje každú funkciu pre čítanie a zápis za účelom kompenzácie a ochrany dát. Táto kombinácia technológií chráni disky vo veľkých prostrediach úložísk NAS s 1 až 16 pozíciami a zvyšuje spoľahlivosť diskov.

NASware 3.0 – Exkluzívna, pokročilá technológia firmwaru NASware 3.0, ktorá je súčasťou každého disku WD Red Pro, ponúka bezproblémovú integráciu, robustnú ochranu dát a optimálny výkon v systémoch pracujúcich v náročnom prostredí úložísk NAS.

Ochrana pred vibráciami – Použitá hardvérová technológia monitoruje disk za účelom korekcie lineárnych a rotačných vibrácií v reálnom čase. Výsledkom je vyššia spoľahlivosť disku a vyšší výkon v prostredí náročnom na vibrácie spôsobené nielen samotným diskom, ale i napríklad chladiacimi ventilátormi používanými vo veľkých systémoch.

Predĺžená zárukaNa disky WD Red Pro je poskytovaná 5ročná predĺžená obmedzená záruka.

Cena a dostupnosť

Disky WD Red Pro sú dostupné prostredníctvom vybraných predajcov a resellerov. Je na nich poskytovaná 5 ročná obmedzená záruka. Doporučená koncová cena je pre disk WD Red Pro 5 TB (WD5001FFWX) €290.00 EUR a pre disk WD Red Pro 6 TB (WD6001FFWX) €319.00 EUR.