Ako redakciu TOUCHIT informoval primátor mesta Pezinok, mesto sa pripravuje na plošné skríningové testovanie aj počas najbližšieho víkendu (23. až 24. január 2021) modernou formou.

Pezinok pritom zriadi cez víkend 8 odberných miest v celom meste, pracovať tu bude 12 odberných tímov. Opäť plánujú použiť rezervačný systém cez aplikáciu Rýchlejšie.sk a celý proces bude končiť s elektronickým certifikátom. Prihlasovanie do tohto systému bude spustené pravdepodobne vo štvrtok alebo v piatok.

Primárne je odber určený obyvateľom mesta Pezinok, ale prihlášku bude možné realizovať, aj keď nemáte ako trvalé bydlisko uvedené mesto Pezinok resp. susedné obce. V meste totiž môžu žiť aj obyvatelia, ktorí majú trvalé bydlisko uvedené úplne inde.

Cez víkend sa v Pezinku môžete dať otestovať v odberných miestach v časoch od 8.00 do 18.00 h., pričom medzi 12.00 a 13.00 h. bude obedová prestávka. Zoznam odberných miest je už uvedený na stránke mesta.

Vedenie mesta pracuje na tom, aby vo finále na preukazovanie negatívneho testu stačilo len vystavené potvrdenie v mobilom telefóne. Istota je, keď si toto potvrdenie vytlačíte, ale toto nie je ekologická cesta a pre niekoho nemusí byť ani jednoducho realizovateľná.

K tejto iniciatíve sa pravdepodobne pridajú aj niektoré iné mestské časti, napr. Magistrát hlavého mesta SR Bratislavy alebo mesto Skalica. Situáciu podrobne sledujeme.

Zdroj titulného obrázku: Facebooková stránka mesta Pezinok

Viac k testovaniu v Pezinku

Aktualizované: Pezinok testoval bez radov a vydával elektronické certifikáty. Ako zareagujú ostatné mestá?

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.