Philips 258B6QUEB/00 je prvý monitor s USB-C portom, ktorý sme testovali a túto funkcionalitu sme si okamžite obľúbili.

Je výborné, keď môžete pripojiť notebook alebo konvertibilný tablet k monitoru iba pomocou USB-C portu a monitor sa zároveň postará aj o nabíjanie vášho zariadenia. Je to veľmi praktické.

Philips 258B6QUEB/00 si zaslúži pochvalu aj za celkové spracovanie, nielen za USB-C port vo výbave. 25-palcový IPS displej ponúka rozlíšenie 2560 × 1440 a frekvenciu 60 Hz. Chválime dizajn, ktorý vyzerá elegantne a spomedzi monitorov, ktoré sme testovali v tomto článku, sa nám páči najviac. Kompletná je aj výbava portov, vo výbave nájdete všetky konektory (HDMI, DisplayPort, VGA, DVI, už spomenutý USB-C port) a aj kompletný USB hub. Monitor má nastaviteľnú výšku, náklon aj natočenie, ponúka riešenie na manažment káblov, takže skutočne ťažko niečo vytknúť. Spokojní sme boli aj s reprodukciou farieb.

Počas testovania sme namerali spotrebu 38 W, v prípade nabíjania konvertibilného tabletu sa pohybovala na úrovni 63 W. Philips 258B6QUEB/00 chválime, toto zariadenie by sme si aktuálne vybrali ako náš primárny pracovný monitor. Nielen kvôli USB-C portu, ale aj ten zohráva dôležitú úlohu vo výbere. Pokiaľ tento konektor nepotrebujete, do pozornosti dávame starší model 258B6QJEB, ktorý je z hľadiska výbavy prakticky totožný, avšak bez USB-C portu.

Cena: 374 EUR
Zapožičal: Philips

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Samsung CF390: Zakrivený monitor s výbornou reprodukciou farieb

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit