Tak, ak by som si mal kupovať televízor pre seba a nemal by som finančné obmedzenie, bol by to Philips 65OLED937 s uhlopriečkou 65 palcov. Akurát, že je nad moje finančné limity.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+ 937

Hardvérová a softvérová výbava

Má ale všetko, čo si chcete od televízore želať. Je to 4K televízor, veľmi tenký v hornej časti a jeho súčasťou je aj soundbar a to od značkovej firmy Bowers & Wilkins.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Hrúbka televízora Philips OLED+ 937

Ambilight – kráľovná krásy, ktorú si konkurencia nevšíma

Televízor je založený na operačnom systéme Android TV a hneď po zapnutí vás ohúria pestré farby. Po chvíli prídete na to, že k tým pestrým farbám výrazne prispieva zadné podsvietenie Ambilight. To je špecialita len televízorov Philips a aj keď konkurencia sa k tomuto prvku vyjadruje skôr ako k púťovej atrakcii, vytvára naozaj veľmi pekný efekt.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
4-stranný Ambilight na Philips OLED+ 937

V prípade tohto televízora je Ambilight 4-stranný. Bežne to býva tak, že posvietenie je na spodnej strane televízora, tu toto podsvietenie je. Podsvietenie je v synchronizácii s farbami na obrazovke a dá sa čiastočne aj nastaviť.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Hrúbka televízora nás veľmi inšpirovala

Ideálny efekt vzniká vtedy, keď máte televízor umiestnený pred bielou stenou. Mimochodom, napriek tomu, že tento televízor má integrovaný soundbar, dá sa nainštalovať na stenu. A vyzerá to efektne aj v tomto prípade a Ambilight funguje dobre.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Podstavec pri uložení na stôl

S podporou umelej inteligencie

O spracovanie obrazu sa starajú dva procesory a je tu aj podpora umelej inteligencie. Algoritmus hĺbkového učenia spracováva obraz tak, aby vyzeral tak, ako ho vníma ľudský rozum. V obraze tak naozaj vidíte detaily, je to vysoký kontrast a spomínané sýte farby.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Portová výbava Philips OLED+ 937

Dolby Vision nie je problém

Dosť podstatné v súčasnosti je podpora doplnkových štandardov. Philips 65OLED937 podporuje HDR10 ale aj 10-bitový Dolby Vision a to využijete pri niektorých filmoch na Netflixe (s najvyšším predplatným) či na Disney+. A je to vidieť. Vyskúšali sme to pri novom filme Smrť na Níle na Disney+ a výsledok podpory Dolby Vision je v tom, aký dosiahnete kontrast a to pri každej scéne.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Netflix vám ponúkne prechod na podporu 4K a Dobly Vision

Kapitola sama o sebe: zvuk

Pri pohľade na tento televízor asi najviac zaujme soundbar. Ono by sa to soundbar ani nemalo volať, keďže je to integrálna súčasť televízora, bez ktorej by nefungoval, je to údajne TV bar. Okrem prezentácie špecialistu Philipsu Danny Tacka na špeciálnom seminári k tejto téme sme takýto pojem nepočuli a aj jeho to naučili v Bowers & Wilkins.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+ 937 a integrovaný soundbar

Nech sa volá ako chce, je to dobre vyzerajúci soundbar, ktorý sa vám nebude povaľovať pod televízorom a nevidno okolo neho káble. Je pravdou, že dodá filmom veľmi dobrý zvuk, hlavne ak je to film s podporou Dolby Atmos. Ide o priestorový zvuk a tento sme aj pri spomínanom filme aj zažili. Bowers & Wilkins zabudoval do tohto soundbaru aj svoj ikonický výškový reproduktor, ktorý nájdete v strede tohto prvku.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Ikonický výškový reproduktor pri Bowers & Wilkins

Samotné telo soundbaru obsahuje nahor nasmerované reproduktory. Práve to robí zo zvuku priestorový efekt. Spomínaný výškový reproduktor zaistí čisté dialógy a hlasy.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Detail vyhotovenia soundbaru

Ešte je tu technológia DTS Play-Fi, ktorú Philips rád používa. Boli sme na špeciálnej prezentácii, kde sa toto spojenie ukazovalo. V tomto prípade ide o bezdrôtové pripojenie televízora a externých reproduktorov. Spojenie je veľmi rýchle a film alebo hudbu tak môžete počúvať v kuchyni, kde počúvate zvuk.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Diaľkový ovládač pre Philips OLED+ 937

Vhodný aj pre hry

Tento televízor je možné použiť aj pre hry. Obsahuje port HDMI 2.1, podporuje G-sync aj AMD Freesync. Odozva je tu 120 Hz. Režim Ambilight vyzerá veľmi dobre aj pri hrách.

Pekný obraz vidíte takmer bez ohľadu na vonkajšie svetlo. Obraz sa automaticky prispôsobuje vonkajšiemu osvetleniu. Okrem iného tento televízor podporuje aj certifikát IMAX Enhanced.

Operačný systém s podporou vyhľadávania

Okrem tohto, že operačný systém Android TV umožňuje inštaláciu rôznych aplikácií vrátane lokálnych na sledovanie programov, je tu aj možnosť hlasového vyhľadávania cez zabudovaný mikrofón v diaľkovom ovládači. Dá sa to reálne využiť aj pri hľadaní obsahu v slovenčine.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Kvalita obrazu Philips OLED+ 937

Vyhodnotenie

Ako som povedal – tento televízor by som si kúpil, ak sa mám rozhodovať podľa kvality obrazu. Je jasné, že Philips použiť displej od LG, ale dokázal s ním pomocou umelej inteligencie a novej generácie procesora P5 urobiť viac ako originálny výrobca. Je to obraz, ktorý v nás vyvolal veľmi dobrý dojem – naposledy to bolo pri teste OLED televízora od Samsungu.

Philips OLED+ 937Zdroj: TOUCHIT.sk
Prepojovacie porty na Philips OLED+ 937

Zvuk je veľmi dobrý, svoje samozrejme robí zabudovaný soundbar. Osobne si myslíme, že práve táto časť sa podieľa na vyššej cene tohto televízora a pokojne by sme ho nahradili externým soundbarom či už priamo od Philipsu alebo od JBL, podľa chuti.

Ak sa ale pozeráme na to, aký televízor v dodávke Philips 65OLED937 dostávate, tak máte špičku a je málo televízorov, ktoré by sa mu mohli dnes vyrovnať. A áno, každý špás niečo stojí. Ten zabudovaný soundbar dobre vyzerá a aj dobre hrá a navyše nesie na sebe honosnú značku. Tak prečo nie?

Cena: 3799 eur

Zapožičal: Philips

Zdroje: vlastné, Philips

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.