Nové OLED modely Philips 806/856 budú k dispozícii v rôznych veľkostiach obrazovky: 48”, 55”, 65” a po prvýkrát pri modeli 806 aj vo veľkosti až 77”. Modelové rady 9636 a 9506 sú prvými televízormi Philips, ktoré sú vybavené populárnou technológiou MiniLED. Na trh prídu vo veľkostiach 65” a 75”.

Vylepšená umelá inteligencia pridáva vo všetkých novinkách od Philips nový režim detekcie filmov a integráciu svetelných senzorov. A tento výrobca pridáva štvorstranné podsvietenie Ambilight na lepší filmový zážitok aj pre modelové rady OLED800 a 9000. Doteraz pritom používal len trojstranný Ambilight. V novinách je k dispozícii aj HDMI 2.1 funkcionalita. Philips tak opravil všetky negatíva, ktoré sme spomínali pri teste televízorov v roku 2020.

Holandský Philips sa v rámci televízorov zameriava aj na extra veľké, teda XXL uhlopriečky. Nové OLED a mini-LED modely obsahujú aj vylepšenú 5. generáciu obrazového procesora Philips P5 s umelou inteligenciou a rozšírené funkcie HDMI 2.1.

Nové modely budú aj ponúkať balík vynikajúceho obrazového a zvukového výkonu s európskym dizajnom a s prírodnými materiálmi ako je koža, kov a látka a s operačným systémom Android TV 10.

 Philips OLED 806/856

Na trh príde v druhom kvartály tohto roka a to  vo veľkostiach obrazovky 48-, 55-, 65- a 77-palcov. Piata generácia obrazového procesora P5 s umelou inteligenciou pridáva nový režim detekcie filmov k už existujúcim piatim režimom a tiež zapája do hry svetelný senzor televízora. Ten je určený na nastavenie optimálnej úrovne kontrastu vzhľadom na úroveň okolitého svetla.

Philips OLED 806-65

Philips OLED 806, 65-palcové vyhotovenie

Kompatibilitu HLG, HDR10 a HDR10+ podporujú modely 806/856 a ponúkajú aj funkciu HDR10+ Adaptive, ktorá kombinuje dynamické metadáta HDR10+ s informáciami o okolitom svetle. V reálnom čase tak umožňuje automaticky optimalizovať úroveň jasu pre sledované prostredie podľa jednotlivých scén.

Televízory 806/856 ťažia z technológie proti vypáleniu obrazu na obrazovke televízora určenej špeciálne na ochranu OLED obrazoviek. Tá používa pokročilú funkciu na monitorovanie celej siete zón za účelom presného rozpoznávania statického obsahu. Tiež je tu postupné znižovanie intenzity lokálneho svetelného výkonu s cieľom zabrániť vypáleniu a to bez znižovania kvality obsahu na ostatných častiach obrazovky.

Modely OLED806 (856) používajú žiletkovo tenký a bezrámový dizajn s vonkajším kovovým rámom, ktorý umožňuje plynulé spojenie so štvorstranným podsvietením Ambilight. Dizajn modelu OLED806 je doplnený o dvojtónové kovové nožičky, zatiaľ čo OLED856 má elegantný a úzky stojan v tvare T, ktorý je vyhotovený v kovovom tmavom chróme.

Obidve zariadenia ponúkajú minimalistický vzhľad, ktorý vytvára dojem, že televízory sa vznášajú nad stolom.

Funkcionalita HDMI 2.1 zahŕňa e-Arc, VRR pre 4K rozlíšenie od 40Hz do 120Hz pri dátovom toku 48 Gbps. Do módu Auto Latency z predošlých generácií výrobca tiež pridal funkcie Freesync Premium Pro a Auto Game.

Nové OLED modely obsahujú výkonný 2.1 zvukový systém s výkonom 50 W so samostatným dozadu mieriacim basovým reproduktorom v tvare trojitého prstenca, ktorý je podporovaný štyrmi pasívnymi reproduktormi. Modely taktiež ponúkajú bezdrôtovú konektivitu DTS Play-Fi, ktorá ponúka jednoduché ovládanie zvuku s vysokým rozlíšením vo viacerých miestnostiach.

Oba modely obsahujú prémiové diaľkové ovládanie s elegantnými, zapustenými, podsvietenými tlačidlami v metalickej povrchovej úprave. Na maximálny luxusný pocit pri dotyku sú bočné strany a zadná časť diaľkového ovládača potiahnuté ekologicky získanou kožou.

Odporúčaná cena od 1 949 eur 

Philips 9636 Premium MiniLED TV 

MiniLED technológia bude v prípade Philips TV dostupná v lete a kombinuje lokálne stmievateľné podsvietenie v rámci systému Philips Micro Dimming Premium na vytvorenie lokálnych hlbokých čiernych plôch a jasných zvýraznení so špičkovým svetelným výkonom 2000 nitov.

Philips 9636 Premium

Philips 9636 Premium

Farebná reprodukcia je taktiež pôsobivá vďaka kvalitnému VA panelu so širokými pozorovacími uhlami a rozsiahlou, až 95 % farebnou škálou DCI-P3. Model 9636 využíva 5. generáciu obrazového procesora P5 s umelou inteligenciou, ktorý prináša funkciu Film Detection a ‘inteligentnú’ integráciu svetelných senzorov. Je tu zahrnutá aj HDMI 2.1 funkcionalita, ktorá zahŕňa  e-Arc, VRR pre 4K rozlíšenie od 40Hz do 120Hz pri dátovom toku 48 Gbps. Navyše režimy FreeSync Premium Pro a Auto Game sú všetky pridané v režime Auto-Low-Latency z roku 2020.

Zvuk je pôsobivý vďaka začleneniu systému reproduktorov Bowers & Wilkins 3.1.2 s najvyššou kvalitou pre audiofilov, ktorý v sebe kombinuje reproduktory Dolby Atmos Elevation s technológiou výškových tweeterov. Systém reproduktorov slúži ako podstavec – zariadenie môže byť taktiež uchytené na stene – s jednou spojovacou tyčou pri 65” modeli a dvomi spojovacími tyčami pri 75” modeli.

Tenké zariadenie má úzky spodný rám z brúseného kovu s minimalistickou kovovou hornou a bočnou stranou, ktorý sa plynulo prepája so štvorstranným podsvietením Ambilight. Zvukový systém taktiež obsahuje prírodné materiály s akusticky transparentnou tkaninou Kvadrat a mriežkou s mikrosieťkou. Model 9636 taktiež disponuje s kompatibilitou s DTS Play-Fi pre audio vo vysokom rozlíšení vo viacerých miestnostiach.

Odporúčaná cena od 2 499 eur

Philips 9506 Premium MiniLED TV

Philips 9506 Premium MiniLED

Philips 9506 Premium MiniLED

Dostupný bude v lete 2021 vo veľkostiach obrazoviek 65” a 75”, svetelný výkon je 1500 nitov v špičke. Výrobca použil kvalitný VA panel so širokými pozorovacími uhlami a rozsiahlou, 95 % farebnou škálou DCI-P3. Zahrnutá je aj funkcia HDMI 2.1 s e-Arc, VRR pre 4K rozlíšenie od 40Hz po 120Hz pri dátovom toku 48 Gbps a sú tu taktiež pridané režimy FreeSync Premium Pro a Auto Game v móde Auto-Low-Latency z roku 2020. Používa režim HDR10+ Adaptive.

Vysokokvalitný 2.1 zvukový systém s výkonom 50 W so samostatným dozadu mieriacim basovým reproduktorom s patentovanou technológiou trojitého prstenca a štyri pasívne reproduktory pre hlboké basy. Samozrejmosťou je štvorstranné podsvietenie Ambilight na hlboké vnorenie sa do sledovania filmu. Zariadenie má úzky spodný rám z brúseného kovu s minimalistickou kovovou hornou a bočnou stranou. Kovové nožičky sú v tvare čepele.

Odporúčaná cena od 1999 eur

 Philips 9206 Premium 100Hz DLED TV

Philips 9206 Premium

Philips 9206 Premium

Dostupný bude na našom trhu v druhom kvartáli 2021 a to vo veľkostiach obrazoviek 55” a 65”

Vlastnosti:

  • Kvalitný 100Hz VA panel so širokým pozorovacím uhlom.
  • Priame stmievateľné LED podsvietenie so systémom Philips TV Micro Dimming Pro na zaistenie vynikajúceho kontrastu.
  • Výkonný zobrazovací procesor P5.
  • Zahrnutá funkcionalita HDMI 2.1 s e-Arc, VRR pre 4K rozlíšenie od 40 Hz po 120 Hz a pridaný režim FreeSync Premium Pro v móde Auto-Low-Latency z roku 2020.
  • Kvalitný 2.1 zvukový systém s výkonom 50 W so samostatným dozadu mieriacim basovým reproduktorom s patentovanou technológiou trojitého prstenca a štyri pasívne reproduktory pre hlboké basy.
  • DTS Play-Fi pre audio vo vysokom rozlíšení vo viacerých miestnostiach.
  • Štvorstranné podsvietenie Ambilight pre totálne vnorenie sa do sledovania.
  • Android TV 10 so vstavaným Google Assistantom, Works with Alexa funkcionalitou a s funkciou ‘push to talk’ na diaľkovom ovládaní.
  • Zariadenie má strieborný spodný rám z brúseného kovu s minimalistickou kovovou hornou a bočnou stranou.
  • Kovové a minimalistické nožičky s dvojtónovou úpravou.

Philips 8506 DLED TV Performance série

Philips 8506 DLED TV

Philips 8506 DLED TV

Vlastnosti

Dostupný v druhom kvartáli 2021 vo veľkostiach obrazoviek 43”, 50”, 58” 65”, 70” a 75”.

 Parametre

  • Priame stmievateľné LED podsvietenie so systémom Philips TV Micro Dimming Pro na zaistenie vynikajúceho kontrastu.
  • Výkonný zobrazovací procesor P5.
  • Zahrnutá funkcionalita HDMI 2.1 s e-Arc a VRR v móde Auto-Low-Latency z roku 2020.
  • 20 W zvukový systém.
  • DTS Play-Fi pre audio vo vysokom rozlíšení vo viacerých miestnostiach.
  • Trojstranné podsvietenie Ambilight
  • Android TV 10 so vstavaným Google Assistantom, Works with Alexa s funkciou ‘push to talk’ na diaľkovom ovládači.
  • Tenké zariadenie má svetlo-strieborný, úzky brúsený hliníkový rám.
  • Svetlo-strieborný, tenký kovový otočný stojan v tvare písmena T pre veľkosti uhlopriečok 43”, 50”, 58’ a 65”.
  • Kovové lichobežníkové nožičky zo strieborného kovu pre uhlopriečky 70” a 75”.

Odporúčaná cena od 899 eur

Znížia sa ceny televízorov?

Náš odhad je, že nie. Skôr bude stále narastať ich funkčná výbava, smart systém televízora, prípadne aj veľkosť uhlopriečok. Dôležitý smer vývoja je ale zvyšovanie kvality obrazu a to za rôznych svetelných podmienok. Práve príchod miniLED technológie, resp. microLED v prípade Samsungu je predpokladom na to, že kvalita obrazu ďalej poradie. Na nové technológie dnes prešli všetci dôležité výrobcovia a kto tak neurobil, je dnes mimo hry.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.