Philips OLED+935 je televízor so zabudovaným zvukovým systémom vo formáte 3.1.2. Na zvuku Philips spolupracoval s firmou Bowers & Wilkins.

Televízor sa predáva s veľkosťou uhlopriečky 48, 55 a 65 palcov. My sme testovali najvyššiu verziu s uhlopriečkou 65 palcov. Je to aktuálna vlajková loď tohto výrobcu. Je zaujímavé, že takto mimoriadne vybavený televízor ponúka výrobca aj v uhlopriečke 48 palcov. Je to dobré riešenie pre ľudí, ktorí chcú vynikajú kvalitu obrazu a zvuku, ale žijú v menšom byte.

Dizajn a technológie

Philips použil nové typy OLED panelov a procesor dostal dávku umelej inteligencie. Obrazovka tak odoláva vypaľovaniu panelu pri trvalom zobrazení statického obrazu v istej časti obrazovky.

Z hľadiska dizajnu je tento televízor v hornej časti tenký a v spodnej sa rozširuje. Tu je sústredená celá elektronika. Displej je takmer bez rámčekov. Špeciálny podstavec na umiestnenie na stenu je súčasťou dodávky. Ako materiál použil výrobca okrem elektroniky aj plast, látku, kožu, oceľ a pochrómovaný kov.

Najzaujímavejšou časťou, ktorá odlišuje tento model od všetkých ostatných, je práve integrovaný soundbar v spodnej časti televízora. Ten obsahuje až 10 reproduktorov, v strede je pre Bowers&Wilkins typický výškový reproduktor. Je úplne oddelený od ostatných reproduktorov a umiestnený je do pochromovanej kovovej schránky. Zvukovo spĺňa OLED+935 normu Dolby Atmos. Celá reproduktorová časť je obalená

Integrovaný soundbar od firmy Bowers&Wilkins

Integrovaný soundbar od firmy Bowers&Wilkins

Samozrejme je tu zadné podsvieteni Ambilight, v tomto prípade štvorstranné. Ambilight pritom opticky rozširuje uhlopriečku a vytvára príjemnú atmosféru na sledovanie obrazu. Novinkou je Ambilight Sleep, keď v noci svieti len podsvietenie Ambilight a k tomu sa pridá príjemná hudba.

Systém Ambilight v zadnej časti televízora

Systém Ambilight v zadnej časti televízora

Operačným systémom je Android Pie 9 s mierne vylepšeným používateľským prostredím. Jeho reakcie sú rýchle aj vďaka procesoru P5 a 3 GB pamäti RAM. Medzi funkciami sme našli aj podporu multiroom audia DTS Play-Fi. Znamená to, že tento televízor môžete pomocou domácej Wi-Fi siete spojiť s ďalším zvukovým systémom s podporou univerzálnej normy Play-Fi a prehrávať z neho hudbu aj v inej miestnosti. Rovnako spomenutý soundbar sa dá využiť napr. na prehrávanie hudby, ktorú máte vo vašom mobile.

Umelá inteligencia AI

Funkcionalita AI využíva neurónové siete a strojové učenie na analýzu testovacích klipov z databázy vytvorenej tímom Philips TV. Výsledkom je dobre vyzerajúci realistický obraz aj vtedy, keď je zdroj signálu v nízkej kvalite.

OLED+935 podporuje všetky hlavné formáty HDR a procesor P5 AI+ ešte vylepšuje výkon pri zdrojoch HLG, HDR10 a HDR10+. Zároveň podporuje dynamický obsah HDR kódovania Dolby Vision pomocou režimu Dolby Bright.

Diaľkové ovládanie

To je vyhotovené prémiovo. Má napr. podsvietené ovládacie tlačidlá a je v zadnej časti potiahnuté jemnou kožou. Príjemne sa drží v ruke, ale tlačidiel je tu na náš vkus trochu veľa. Chcelo by to nejaké centrálne dotykové tlačidlo s kombinovaným a dobre pochopiteľným významom.

Verdikt

V celkovom hodnotení je OLED+935 vynikajúci televízor, ktorý vás očarí svojím zvukom. Bowers&Wilkins je legenda, a to sa prejavuje aj na tomto televízore. Zatiaľ sme v redakcii nemali televízor, ktorý by mal lepší zvuk ako práve OLED+935. Ak ste zatiaľ neinvestovali do poriadneho zvukového systému a máte radi kvalitný zvuk, OLED+935 je pre vás ideálna voľba.

Kvalita obrazu je v poriadku, televízor dobre zobrazuje aj čiernu farbu. Unikátny je tu práve spomenutý Ambilight systém, ktorý OLED+935 odlišuje od iných televízorov. Na sledovanie filmov večer je to super.

Philips OLED+935 však nie je primárny zobrazovací nástroj na rýchle hry. Oneskorenie je tu 37 ms, čo by mohlo niekomu vadiť a je to tak trikrát viac ako to dokážu najlepšie „herné“ televízory. No a HDMI vstupy nie sú ešte vo vyhotovení 2.1. Je to jednoducho televízor na filmy a nie pre hráčov a vtedy je to v poriadku.

Cena: 65-palcové vyhotovenie: 2999 €, 55 palcov: 2099 €, 48 palcov: 2019 €

Zapožičal: Philips

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.