OLED+959, ako vlajková loď roku 2024 v rade Ambilight TV, predstavuje prémiový televízor aj vďaka novému procesoru P5 AI Dual Engine spolu s technológiou META 2.0, novým systémom Ambilight Plus a integrovaným zvukovým systémom Bowers & Wilkins TV 5.1.2.

Systém zadného podsvietenia Ambilight Plus pridáva viaceré šošovky k jednotlivým LED diódam na zadnej strane televízora.

Philips OLED+9059
Philips OLED+9059

Ambilight Plus môže vytvoriť dynamický, väčší celkový svetelný efekt s vyšším rozlíšením a môže projektovať až štyri rôzne svetlá v rôznych hĺbkach. Tým pridáva nový dvojrozmerný efekt k celkovému rozpoloženiu svetla.

Obraz zobrazovaný na OLED+959 je výsledkom kombinácie 8. generácie P5 AI Dual Engine procesora a vylepšení v technológii OLED panelu META 2.0 a algoritmu META Multi Booster.

Procesor P5 AI Dual Engine už 8. generácie obsahuje novú funkciu Ambient Intelligence V3, AI Machine Learn Sharpness V2 systém a Smart Bit Enhancement algoritmus (V3).

Ambient Intelligence V3 teraz zahŕňa optimalizáciu HDR podľa úrovne okolitého svetla, aby sa zabezpečila výkonnosť HDR aj pri jasných podmienkach, pričom sa zachováva umelecký zámer režiséra v tmavších miestnostiach.

AI Machine Sharpness V2 využíva nové algoritmy a silu nového duálneho čipu P5 AI na vytvorenie podrobnejších obrazov, pričom nový Smart Bit Enhancement V3 algoritmus rozširuje 8-bitové video až do 14-bitovej presnosti.

OLED panel META 2.0 teraz obsahuje technológiu Micro Lens Array Plus s vylepšenou účinnosťou svetla, zvyšujúcou výstup vďaka novej 3D analýze MLA šošoviek, ktorá optimalizuje uhly a zakrivenie šošoviek MLA. Zahrnutie nového algoritmu META Multi Booster umožňuje dosiahnuť maximálny jas až do 3000 nitov. To je nový rekord pre technológiu OLED.

Vlajková loď radu Ambilight TV, OLED+959 tiež ponúka vysokú kvalitu zvuku televízora vďaka novému integrovanému zvukovému systému Bowers & Wilkins 5.1.2, ktorý je diskrétne umiestnený v štíhlej siluete televízora.

Hranie hier bolo tiež vylepšené vďaka zahrnutiu nového herného panela Game Bar, funkcie MEMC a 144 Hz VRR, vrátane Dolby Vision Gaming.

Nový herný panel Game Bar je navrhnutý tak, aby hráčom umožňoval prispôsobiť, upraviť a monitorovať herný zážitok. Či už ide o akčnú hru FPS, kde latencia a presnosť znamenajú všetko, alebo o cinematickú RPG hru, hráči si môžu vybrať príslušný herný profil a niekoľkými stlačeniami klávesov nastaviť obraz, zvuk a nastavenia Ambilight podsvietenia. Hráči tiež môžu aktivovať rôzne vylepšenia obrazu.

Funkcia MEMC umožňuje hráčom aktivovať možnosť Smooth z pohybového spracovania P5 AI setov na plynulý pohyb a teraz s minimálnou latenciou – zníženou z 200 ms len na 40 ms.

Tenký model OLED+959 bude k dispozícii v jednej veľkosti obrazovky 65″ a má možnosť montáže na stenu alebo alternatívne státie na podlahe pomocou minimalistického stojana z kovu.

Všetky reproduktory orientované dopredu, do bokov a dohora sú tiež pokryté vysokokvalitnou textíliou Kvadrat Audiomix.

OLED+909 – Výnimočný výkon, diskrétny dizajn

K dispozícii vo veľkostiach 55″, 65″ a 77″ OLED+909 pokračuje v obľúbenej sérii OLED+ ponúkajúcej veľmi špecifickú obrazovú a zvukovú technológiu, všetko starostlivo integrované do televízora, aby sa zabezpečil minimalistický dizajn, ktorý nie je väčší ako konvenčný televízor, ale stále ponúka výnimočný obraz a zvukový výkon.

Philips OLED+ 909Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+ 909

Rovnako ako model OLED+, OLED+909 kombinuje najnovšie spracovanie procesora P5 AI 8. generácie s OLED panelom META 2.0 a algoritmom META Multi Booster plus zvukovým systémom Bowers & Wilkins 3.1. Tie sú s novými tenšími ovládačmi 30 × 50 mm, aby ponúkli diskrétny profil bez kompromisov vo zvukovom výkone.

8. generácia procesora P5 AI obsahuje novú funkciu Ambient Intelligence V3, ktorá teraz optimalizuje nastavenia HDR podľa úrovne okolitého svetla a udržiava vynikajúci výkon HDR aj v jasných podmienkach.

Hranie hier je tiež vylepšené vďaka zahrnutiu nového hráčskeho panela Game Bar, herných funkcií MEMC a 144 Hz VRR. Využitý je štvorstranný systém Ambilight.

OLED+909 má kovový rámový lem s predným zvukovým systémom integrovaným pozdĺž spodnej časti obrazovky a pokrytým textíliou Kvadrat Audiomix. Stojan pozostáva z dvoch nízkoprofilových kovových nôh v čiernom lesklom prevedení.

OLED809 – Najvyšší výkon v strednej triede OLED televízorov

Zdroj: TOUCHIT.sk

Philips OLED séria 8 sa stále ukazuje byť jednou z najpopulárnejších sérií OLED vďaka kombinácii technológie Ambilight s vynikajúcim obrazom a zvukom v strednej triede OLED televízorov.

Dostupný vo veľkostiach obrazovky 42″, 48″, 55″, 65″ a 77″, nový OLED809 pokračuje v nastavení štandardu v sektore kombinovaním nového procesora P5 AI 8. generácie s novými OLED_EX panelmi s výkonom svetla 1300 nitov a trojstrannou verziou technológie Ambilight.

Herný zážitok je tiež vylepšený vďaka pridaniu nového herného panela Game Bar, herného MEMC a 144 Hz VRR vrátane hrania s Dolby Vision.

Zvuková kvalita je i naďalej významným prvkom sortimentu vďaka integrovanému 70 W 2.1 zvukovému systému – 50W pre model 42″.

Minimalistický dizajn OLED809 zahŕňa ultratenký čierny kovový rám a centrálny, kovový stojan v tvare delta so saténovým chrómovým povrchom. Extrudované kovové piliere v saténovom chróme sú zobrazené na modeli 77″.

Zdroje: vlastné, TP Vision

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.