Doteraz bol na našom trhu kombinovaný OneBlade a ten aj dlhodobo používame. Dokáže efektívne oholiť aj väčšie strnisko, poradí si s chlpmi a je veľmi jednoducho prenosný. Navyše, poriadne dlho vydrží pracovať na jedno nabitie.

S OneBlade Pro sa môžete holiť na sucho alebo na mokro.

S OneBlade Pro sa môžete holiť na sucho alebo na mokro. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Kombinovaný nástavec

Podstatným doplnením OneBlade Pro (QP6650) je nastaviteľný nástavec – hrebeň, ktorý má rozsah od 0,4 po 10 mm. Máte 14 možností a takto si môžete pomerne presne zvoliť, aká výška fúzov vám má zostať. Nastaviť sa dajú len diskrétne hodnoty. Rukoväť Philips OneBlade Pro je protišmyková.

Či si budete holiť fúzy na tvári alebo ochlpenie na tele, je v skutočnosti jedno, vždy máte možnosť voľby. Oceňujeme, že medzi výškou 1 a 4 sú aj polkroky (1,5, 2,5 a 3,5 mm) a po 1 mm sa nastavuje s krokom 0,2 mm. To sú presne tie hodnoty, ktoré si muži volia najčastejšie podľa toho či chcú mať väčšie alebo menšie strnisko.

Nastaviteľný nástavec v rozsahu 0,4 až 10 mm.

Nastaviteľný nástavec v rozsahu 0,4 až 10 mm. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Okrem toho je v dodávke nástavec na 3 mm a ochranný nástavec s výškou 0 mm, ktorý chráni pri porezaní citlivejšiu pokožku alebo intímne časti tela.

Rovnako potvrdzujeme, že s holou čepeľou bez nástavca sa dajú vytvárať presné ornamenty na brade, pokiaľ to viete a máte trochu umelecký talent. Problém nerobia ani problematickejšie časti tváre napr. pod bradou. Ďalšou súčasťou dodávky je aj čepeľ na telo.  Pri našom používaní vydržala jedna čepeľ 4 mesiace, je to však individuálne.

Philips OneBlade Pro pri holení časti pod bradou.

Philips OneBlade Pro pri holení časti pod bradou. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Transportné puzdro

Obsah dodávky potom dotvára pevné puzdro, do ktorého sa zmestí Philips OneBlade Pro aj s nastaviteľným nástavcom. Napájací zdroj sem nevojde. V dodávke je ešte podstavec, do ktorého môžete položiť zariadenie spodnou stranou a tento sa dá pripojiť na dodávaný adaptér na 230 V. Vytvára to ucelený systém na holenie, ktorý sa dá umiestniť napr. v kúpeľni.

Používanie

Philips OneBlade Pro kmitá pri práci rýchlosťou 200-krát za sekundu a veľmi presne strihá. Užitočný je tiež displej, na ktorom sa v percentách zobrazuje zostávajúca energia. Toto predtým veľmi chýbalo, zostávajúca kapacita sa dala len odhadovať. Výdrž na batériu je 120 minút trvalej práce. Doba nabíjania batérie je 60 minút, batéria je Lítium-Iónová. Napájací adaptér je so špecifickým adaptérom, určite si naň dajte pozor. Do budúcna by sme privítali USB-C alebo aj bezdrôtové nabíjanie.

Zostávajúca kapacita batérie na OneBlade Pro

Zostávajúca kapacita batérie na OneBlade Pro. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Zariadenie je možné čistiť napr. pod prúdom vody a nijako mu to neublíži.

Verdikt

Philips OneBlade Pro predstavuje ucelenú dodávku kombinovaného pomocníka, ktorá obsahuje všetko, čo by ste potenciálne mohli potrebovať. Oceňujeme tvrdé prenosné puzdro vhodné na cestovanie, ako aj nový nastaviteľný nástavec. Dá sa používať v každodennom použití a s jeho prácou budete spokojní. Holí bez podráždenia a rýchlo. My sme pri používaní volili holenie na mokro s použitím holiacej peny. Dá sa ale aj čisto nasucho, bez všetkého.

Cena: okolo 99 eur

Zapožičal: Philips

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.