Pohodlné slúchadlá na uši s ANC. Dostupné v kompaktnejšom spracovaní a so 40 mm meničmi. Svojím návrhom a možnosťami sa hodia na cestovanie, veď práve tam funkciu aktívneho odhlučnenia využijete.

Majú jemné náušníky, vďaka ktorým sa dajú slúchadlá nosiť pohodlne aj niekoľko hodín. Už samotná konštrukcia ich predurčuje na to, aby sa nosili čo najpohodlnejšie. Na jedno nabitie vydržia až 30 hodín, ak zapnete ANC tak 25. Predpokladajme teda druhý čas, nakoľko funkcia ANC bude aj u vás zrejme predvolene zapnutá. Nie je taká silná, ako u modelu Fidelio L3.

Na pravej mušli je dotykové ovládanie a takisto funguje vo forme gest. Dajú sa použiť aj s audiokáblom. Pri bezdrôtovom pripojení podporujú kodek AAC, a teda zvukovo nebudú také presné ako Fidelio L3. Rozdiel tu je počuť v prospech drahšieho modelu. Avšak toto by na prvý pohľad mohlo pôsobiť opačne, PH805 majú totiž širší zvukový rozsah, aspoň čo sa týka nominálnych hodnôt.

Rozdiel je aj v samotnom vlastnom odhlučnení. Tieto totiž neprepúšťajú vašu reprodukciu do okolia, a tak sú vhodné všade tam, kde chcete vlastnú hudbu a zároveň nechcete rušiť okolie. Sú kompletne skladacie, čo uľahčuje ich prepravu.

Na ovládanie majú slúchadlá multifunkčné tlačidlo s možnosťou zatlačenia a posúvania do strán. Tento systém majú viacerí výrobcovia, zväčša u prémiovo ladených modelov.

Hudobne sú slúchadlá vhodné tam, kde je požiadavka na 40 mm meniče a plné pokrytie uší. Veľké mušle a dynamika je poznať. Subjektívne však mohlo byť ANC silnejšie. Neraz sme ho aktivovali a deaktivovali, aby sme zistili, aký je vlastne rozdiel. Hudobne je to klasika, ktorá neurazí. Za svoje peniaze dostanete dobré hudobné podanie a aktívne odhlučnenie.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Pevné spracovanie
  • Cena a výbava
  • Skladateľná konštrukcia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Menej výrazné ANC

Názov modelu / Technické parametrePhilips PH805
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]5 ÷ 50 000
AudiokonektorI konektor, 3,5 mm
NFCnie
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]30
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]159,00

Verdikt

Philips PH805 sú veľké slúchadlá na hlavu s ANC. Vďaka kompaktnejšiemu dizajnu a hmotnosti 235 gramov sú vhodné na cestovanie. Dostanete dlhú výdrž a dobrý zvuk za vhodne stanovenú cenu. Je to taký štandard, ak chcete dobrý zvuk a osvedčenú značku.

Zapožičal: Philips

Cena: 159 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.