Na novinárskom stretnutí v Barcelone nám spoločnosť TP Vision, ktorá stojí za televízormi so značkou Philips ukázala, v čom sú ich lepšie televízory.

Prezentáciu viedol Danny Tack, riaditeľ pre stratégiu produktov a plánovanie a videli sme tu porovnanie najnovšieho televízora OLED+908 s najbližšou konkurenciou. Konkurenciu tvorili modely OLED od firmy LG a tiež Samsung, osobne nám chýbal ešte model od Panasonicu MZ 2000, ktorý sa však pravdepodobne ešte nedá reálne kúpiť. Konkrétne modely pri tomto porovnávaní neboli ohlásené, ale v prípade Samsungu je to zatiaľ jediný OLED model, a to je S95C. Predpokladáme, že na strane LG to bol model G3.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Danny Tack pri porovnávaní televízorov pri súčasnom zobrazení rovnakého obrazu

Danny nám počas prezentácie vysvetlil, že výhodou na strane Philips je nový META OLED panel, ktorý ponúka špičkový jas až 2100 nitov. Ďalej je tu 7. generácia procesora P5, ktorý sa stará o spracovanie obrazu a je to vlastne rodinné striebro od Philips/TP Vision. Rovnako má tento model aj vylepšené spracovanie Ambilight, to ale bolo pri porovnávaní kvality obrazu pre tento prípad vypnuté. Z našich predchádzajúcich recenzií však už viete, že Ambilight je podľa nás jeden z hlavných dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre televízory tejto značky, Zároveň je to najviditeľnejší rozdiel oproti konkurencii.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Celkom vľavo Samsung S95, v strede OLED+908 a naľavo LG

Philips po novom úplne zmenil ovládanie menu, je jednoduchšie a intuitívnejšie. Tu sa dá povedať jediné – konečne a malo to byť už skôr. Novinka používa operačný systém Google TV. Vylepšený je aj zvuk, ide o systém s podporou 81 W výkonu s formátom reproduktorov 3.1 a využitím technológie Bowers Wilkins.

Vylepšené je aj diaľkové ovládanie, teraz je jednoduchšie a názornejšie s podsvietenými tlačidlami. Model OLED+908 bude k dispozícii s uhlopriečkami 55, 65 a 77 palcov.

Diaľkové ovládanie pre OLED+908Zdroj: TOUCHIT.sk
Diaľkové ovládanie pre OLED+908

Za kvalitou obrazu stojí hlavne technológia META Booster v displeji a jej ovládanie. Televízor má tiež nižšiu reflexiu obrazu ako tomu bolo doteraz.

No a ako dopadlo porovnanie? Na prezentovaných výstupoch bol OLED+908 naozaj najlepší, mal lepšie a prirodzenejšie fary a vysoký jas. Boli ale prípady, keď bol napr. model od Samsungu podľa nášho názoru lepší. To samozrejme k porovnávaniu patrí, je to vysoko subjektívna činnosť.

Pri tomto porovnaní nm vychádzal obraz zo Samsung televízora lepší ako má Philips 908Zdroj: TOUCHIT.sk
Pri tomto porovnaní nám vychádzal obraz zo Samsung televízora celkom vľavo lepší ako má Philips 908

V každom prípade, Philips pripravil vynikajúci televízor, ktorý si radi vyskúšame v našej redakcii.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.