Hollywood zmenil stratégiu a premiéry filmov sa už neodohrávajú v kinách, ale čoraz častejšie na streamovacích službách. Tieto sú dostupné už aj na Slovensku a ponúkajú kvalitný obsah šírených so všetkými súčasnými štandardami. Práve tu sa najlepšie prejavuje kvalita televízora.

Je tak vhodný čas, aby bol aj váš televízor na niečo podobné pripravený. Aktuálne je našim favoritom model Philips OLED+937.

Philips LiveZdroj: TOUCHIT.sk
Obrovský trend v televízoroch: zaujímajú sa o ne hráči a chcú najvyššiu kvalitu i prepojenie na cloud

Tento televízor už poznáme aj v rámci asociácie EISA, kde aj oprávnene získal významné ocenenie. Philips na svojej prezentácii ukázal celkovo tri nové prémiové televízory s podporou Ambilight. Práve toto zadné podsvietenie je charakteristickou črtou, ktorou sa značka Philips líši od všetkých ostatných.

Nová verzia AmbilightZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Nová verzia Ambilight

Na prezentácii Philips Live! sme tak videli televízory Philips OLED+937, OLED+907 a PML9507, ktoré ponúkajú čistý obraz a naozaj zvuk ako v kine. Za novinkami stojí nová, už 6. generácia procesora na spracovanie obrazu a je ním procesor P5.

Individuálne spracovanie obrazu

Philip potom spracováva obraz tak, že každý snímok vo filme spracováva osobitne. mapuje pritom obraz, vyhodnocuje svetlé a tmavé časti a aj tieto spracováva osobitne. Výsledkom je to, že vo výslednom obraze nie ľú presvetlené časti, kde by sa strácali detaily a rovnako, nemáte časti obrazu v tme, kde by ste nevideli prakticky nič. Naopak, scény sú príjemné na sledovanie, máte dobrý pocit z prezentovaných detailov a televízory tejto značky excelujú pri rýchlych pohyboch kamery.

Philips kvalita obrazu
Takto sa prispôsobuje obraz vo Philips televízore okolitému svetlu

Celkovo tak prezentované novinky prinášajú vysoký výkon, ktorý ocenia hlavne hráči. Ako sme videli, televízor je mimoriadne rýchly a poradí si aj so športovými scénami. A to aj pri mimoriadne rýchlych scénach. Novinky majú elegantný tenký rám a k dispozícii sú s rôznymi uhlopriečkami. Na slovenský trh sa dostanú už túto jeseň.

Philips kvalita obrazu
Danny Tack z TP Vision vysvetľuje, ako nová generácia procesora P5 spracováva obraz

OLED+937 ako vlajková loď

Najvyšší model z radu Ambilight TV prináša vysokú kvalitu obrazu aj zvuku. Pri uhlopriečke 65’’ zobrazí ešte širšiu škálu farieb a to aj mimo obrazovky práve pomocou štvorstranného podsvietenia Ambilight Next Generation. V zadnej časti televízora sú LED svetlá, ktoré premietajú farby obrazu na obrazovke na stenu a vytvárajú zaujímavý efekt. Opticky zväčšujú obrazovku tak zhruba o tretinu a ideálne je to pri bielej stene.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Philips OLED+937

Dobrý zvuk je veľké umenie

Získať zvuk ako v kine u vás doma je ešte komplikovanejšia úloha než je to v porovnaní s obrazom. V tomto prípade sa to dosiahlo pomocou spolupráce so spoločnosťou Bowers&Wilkins. Ten je integrálnou časťou televízora a je potiahnutým špeciálnou textíliou Kvadrat Audiomix. Vyskúšali sme si skutočne dunivé zvuky, čo ocenia hlavne hráči.

Philips LiveZdroj: TOUCHIT.sk
Šírenie zvuku pri dnešných televízoroch

Aj diaľkový ovládač je vyhotovený prémiovo so striebornou povrchovou úpravou potiahnutý kožou. Televízor môže slúžiť ako umelecký predmet. Šetrič obrazovky prehráva galériu vopred nahraných obrázkov a videí zobrazených spolu s funkciou Ambilight.

65″ OLED+937 bude na Slovensku v predaji od septembra 2022 za odporúčanú maloobchodnú cenu 3499 eur.

Tenký OLED+907 ako televízor pre znalcov

Nový OLED+907 nadväzuje na model OLED+903 a vylepšuje ho diskrétnou integráciou soundbaru Bowers & Wilkins priamo do siluety televízora. Televízor je tak tenší ako OLED+937, ale stále prináša veľmi dobrú kvalitu zvuku. O kvalitu obrazu sa postará obrazovka s najnovšími technológiami. K dispozícii je aj tu najnovšia generácia podsvietenia Ambilight a funkcia šetriča obrazovky Aurora. Nie je problém s hraním náročných hier.

Philips OLED+907Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Philips OLED+907

Využiť môžete otočný stojan s povrchovou úpravou v saténovom chróme, zatiaľ čo diskrétny soundbar sa tiahne po celej šírke spodnej časti televízora a je potiahnutý látkou Kvadrat Audiomix. Minimalistický kovový rám prispieva k tenkému dizajnu tohto televízora. K dispozícii je vo veľkostiach 55“ a 65“.

55″ OLED+907 bude na Slovensku v predaji za cenu 1999 eur a 65″ OLED+907 bude v predaji za odporúčanú maloobchodnú cenu 2999 eur od septembra 2022.

Televízor PML9507 s najlepším pomerom výkon/cena

V tomto prípade ide o MiniLED model PML9507 so 4-stranným podsvietením Ambilight Next Generation a šetričom obrazovky Aurora. Ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu a zvuku a je vhodný aj pre herných nadšencov. televízor je vybavený širokou škálou herných funkcií a novým herným panelom na obrazovke, ktorý umožňuje rýchly prístup k nastaveniam obrazu a zvuku počas hrania. Ak potrebujete extra kvalitný zvuk, dá sa tento televízor prepojiť so systémom Philips Fidelio FS1.

Philips miniLED televízor
Philips PLM 9507

Špičkový vzhľad a pocit z televízora ešte umocňuje európsky dizajn s elegantným kovovým rámom s povrchovou úpravou z chladného kovu. Vzhľad dopĺňajú tmavé antracitové kovové nožičky. Súčasťou modelu PML9507 je aj sofistikovaný a elegantný strieborný diaľkový ovládač zospodu potiahnutý luxusnou kožou Muirhead.

Model PML9507 s uhlopriečkou 55″ bude v predaji od septembra 2022 za odporúčanú maloobchodnú cenu 1499 eur, 65″ PML9507 bude v predaji od novembra 2022.

Zdroje: vlastné, TP Vision

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.