Televízory s označením Philips vyrába spoločnosť TP Vision a robí to veľmi dobre. Na stretnutí so zástupcom TP Vision sme zistili, že Philips si veľmi detailne overuje, či predávané televízory zodpovedajú povedomiu značky Philips.

Testovaný model Philips The One 65PUS8818/12 s uhlopriečkou 65 palcov je toho jasným dôkazom. Rozlíšenie je 4K Ultra HD (3840 × 2160), výborná funkcia je Ambilight a operačný systém je tu Google TV.

Inštalácia

Inštalácia s využitím Google TV je ideálna pomocou smartfónu. PUS8818 nám systém Google Home naozaj vyhľadal a v priebehu niekoľkých minút aj nainštaloval. Z hľadiska špecifických nastavení určujete napr. farbu steny za televízorom. Ideálny prípad je čistá biela stena, to je vhodné javisko pre Ambilight. Google TV vám následne dáva aj odporúčania, čo si máte pozrieť.

Obraz

Samotný panel je typu LG, TP Vision má k tomu vlastnú technológiu procesora P5 Engine a tá je dôležitá pri tvorbe výsledného obrazu. Najnovšia verzia sa postará o to, že detaily majú väčšiu hĺbku. Veľmi dobre vyzerá podanie pleti a farby sú presné. Využíva sa tu technológia Micro Dimming Pro a podporovaný je aj štandard HDR10+ a Dolby Vision. Obnovovacia frekvencia je 120 Hz.

Na hranie hier je dôležité, že tento televízor podporuje technológiu HDMI 2.1. Podporované sú technológie VRR a FreeSync, pri hrách sa opäť uplatní aj režim Ambilight .

Podanie obrazu s využitím HDR10+
Podanie obrazu s využitím HDR10+

Funkcia Ambilight

Televízor ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu, Google TV znamená istotu pre rôzne aplikácie a užijete si ho aj pri hrách. Ambilight znamená systém miniatúrnych LED diód v zadnej časti televízora, ktoré virtuálne rozširujú plochu fyzickej obrazovky.

Ambilight na PUS8818
Trojstranný Ambilight na PUS8818

Naozaj to pôsobí takým upokojujúcim dojmom, hlavne pri teplých farbách. V prípade PUS8818 ide o trojstranný systém LED diód, tie sú usporiadané napravo, naľavo a hore po obvode televízora. Máte aj isté možnosti prispôsobenia funkcie Ambilight a môžete ho aj vypnúť. Bola by to však škoda, hlavne v noci to vyzerá veľmi pekne.

Ambilight dobre vynikne na bielej stene
Ambilight dobre vynikne na bielej stene

Zvuk

PUS8818 má zabudované reproduktory a hrajú veľmi dobre. Podporujú technológie Dolby Atmos a zvukové efekty na tomto televízore znejú dobre. Máte prirodzene možnosť prikúpiť si soundbar a vyskúšať ďalej posilniť priestorový zvuk v zostave domáceho kina. 

Televízor prichádza s technológiou DTS Play-Fi, ktorá vám umožní pripojiť sa ku kompatibilným soundbarom a bezdrôtovým reproduktorom v celom dome, a to v priebehu niekoľkých minút. Toto je aj cesta ako vytvoriť priestorový zvuk, pričom televízor funguje ako centrálny reproduktor.

Podstavec

Podstavec je riešený rozumne, umožňuje jemne otáčať s televízorom a drží ho pritom pevne. Jeho inštalácia je už tradične akcia, ktorá vyžaduje istú zručnosť a musíte mať aj krížový skrutkovač. Je to pravidlo aj pri iných typoch televízorov.

Prepojovacie porty

Tu je situácia na dnešnú dobu tradičná – PUS8818 obsahuje aj satelitný tuner, máte teda pripojenia na terestriálnu a satelitnú anténu a rovnako je tu šachta na dekódovaciu kartu. K tomu optický výstup zvuku, 4×HDMI vrátane eARC, dva USB porty a výstup na slúchadlá.

V celkovom hodnotení je to dobrý televízor. Samozrejme, televízor so značkou Philips kúpite aj s vyššou kvalitou obrazu, rýchlejším panelom alebo s integrálnym soundbarom podporovaným legendárnou audiofilskou značkou. Ale za celkom iné peniaze. The One je zlatá stredná cesta, ktorá vás poteší aj predajnou cenou.

Cena: 1379 €

Zapožičal: Philips

Zdroje: Vlastné, Philips

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.