Nová, šiesta generácia obrazového procesora P5 s umelou inteligenciou zaručuje vysokú kvalitu obrazu v novom televízore

  • OLED EX panel novej generácie ponúka o 30 % vyšší svetelný výkon v porovnaní s bežnými OLED panelmi
  • Nový štvorstranný systém Ambilight so zvýšenou detailnosťou a presnosťou farieb poskytuje viac zážitku pri sledovaní televízora
  • Inteligentná ambientná technológia upravuje v reálnom čase jas, gama žiarenie a farbu podľa meniacich sa podmienok okolitého osvetlenia
  • Rozšírená kompatibilita IMAX
  • Rozšírený režim AI Auto Film s možnosťou inteligentného obrazu
  • Herný panel na obrazovke ponúka optimalizované nastavenia pre rôzne herné žánre
  • Výkonný, vysoko kvalitný zvukový systém 2.1 s výkonom 70 W
  • OLED807 môže fungovať ako dedikovaný stredový reproduktor a technológia DTS-Play-Fi umožňuje jednoduché, bezdrôtové vytvorenie AV systému
  • HDMI 2.1 so šírkou pásma 48 Gb/s s podporou HDR VRR 48-120 Hz
  • Philips OLED807 je dostupný v uhlopriečkach 48”, 55”, 65” a 77”

Philips TV predstavil na online tlačovke sériu vylepšení. Nový televízorOLED807 je vybavený najnovším panelom OLED-EX. Dostupný bude vo veľkosti uhlopriečky 55” v júli 2022. 65” model bude dostupný v auguste 2022 a 77” model bude dostupný v septembri 2022.

OLED807
Philips OLED807

Televízny panel OLED-EX nahrádza vo svojej konštrukcii zlúčeniny na báze vodíka účinnejším a stabilnejším deutériom, čím docieli o 30 % vyšší svetelný výkon v porovnaní so štandardným OLED panelom. Vylepšenia šiestej generácie obrazového procesora P5 zahŕňajú pridanie vyššej „inteligencie“ pri začlenení svetelného snímača televízora.

Vylepšená verzia funkcie Ambient Intelligence monitoruje aktuálne okolité svetlo v miestnosti a v reálnom čase dokáže priebežne upravovať jas, gama a farbu tak, aby bol kontrast pre obsah SDR alebo HDR dobre optimalizovaný. Umelá inteligencia šiestej generácie vylepšeného obrazového procesora P5 umožní nastaviť priority systému výberom možností Eye Care (Starostlivosť o zrak), Dark Detail Optimization (Optimalizácia tmavých detailov) alebo Colour Temperature Optimization (Optimalizácia teploty farieb).

Vylepšený filmový zážitok

Nová verzia automatického filmového režimu s umelou inteligenciou je súčasťou OLED modelov pre rok 2022. Rozširuje počet alternatívnych inteligentných režimov obrazu z pôvodných dvoch na sedem, keď sa zistí prehrávanie filmu – vrátane režimu Filmmaker. Ak je už televízor Philips OLED807 v režime Filmmaker, súprava sa pri detekcii obsahu Dolby Vision automaticky prepne na nastavenie Dolby Vision Dark. Inteligentné obrazové režimy teraz obsahujú aj novú možnosť – režim Crystal Clear, ktorý nahrádza predchádzajúci režim Vivid a ponúka ostrý obraz a bohaté farby, ale s lepším a prirodzenejším vyvážením ostrosti, farieb a kontrastu.

Televízor Philips Ambilight aj naďalej ponúka celú škálu formátov HDR vrátane Dolby Vision, HLG, HDR10 a HDR10+ a adaptívnej kompatibility HDR10+. Novinkou v roku 2022 je pridanie podpory IMAX Enhanced.

Philips OLED807
Philips OLED807

Filmy s IMAX Enhanced využívajú technológiu IMAX Digital Media Remastering (DMR) na reprodukciu kvalitného obrazu v rozlíšení 4K pomocou pokročilého algoritmu na odstránenie nedokonalostí obrazu DMR a vylepšená šiesta generácia obrazového procesora P5 s umelou inteligenciou optimalizujú tento obsah na pomer strán pri IMAX a na oveľa vyššiu kvalitu a vyšší jas displeja s certifikáciou IMAX Enhanced.

Precíznosť v detailoch

Philips OLED807 má tenký dizajn s neviditeľným okrajom a vonkajším kovovým rámom, ktorý vytvára bezproblémové prepojenie s novou a vylepšenou štvorstrannou funkciou Ambilight so zvýšenou presnosťou a detailnosťou farieb.

Väčšina verzií televízora Philips OLED807 je vybavená elegantným a úzkym oblúkovým otočným stojanom v tvare písmena T v chrómovej striebornej farbe, pričom jedinou výnimkou je 77″ model, ktorý ako nožičky používa kovové tmavé chrómové okrúhle „paličky“.

Prémiový diaľkový ovládač má strieborný a metalizovaný povrch so zapustenými, podsvietenými tlačidlami pre jednoduché ovládanie pri slabom osvetlení. Boky a zadná časť sú obalené kožou Muirhead od škótskych špecialistov.

Navrhnutý pre hráčov

Nový televízor Philips OLED807 je vhodný aj na pokročilé hranie hier vďaka funkciám HDMI 2.1 vrátane: e-Arc, podpory VRR pre 4K od 40 Hz do 120 Hz pri plnej šírke pásma 48 Gb/s (444, 12 bitov) kompatibility FreeSync Premium a G-SYNC a režimov Auto Game a Auto-Low-Latency.

Nový herný panel na obrazovke poskytuje rýchly prístup k nastaveniam obrazu a zvuku prostredníctvom zjednodušenej ponuky, ktorá umožňuje rýchlu kontrolu alebo úpravu herných nastavení počas hrania. Môžete tiež jednoducho zapnúť VRR, NVIDIA G-SYNC a AMD FreeSync.

Inteligentný zvuk

Philips OLED807 je vybavený aj vylepšeným zvukovým systémom 2.1 s výkonom 70 W a špeciálnym trojitým prstencovým basovým reproduktorom smerujúcim dozadu, ktorý podporujú štyri pasívne meniče.

Súprava je tiež súčasťou systému Philips TV & Wireless Home System, ktorý je poháňaný bezdrôtovou technológiou DTS Play-Fi. Využívať ju možno aj ako súčasť multi-room audio systému s vysokým rozlíšením, ktorý je ovládaný aplikáciou s jednoduchým prepojením medzi kompatibilnými televízormi, mobilnými zariadeniami, soundbarmi a reproduktormi umiestnenými v celej domácnosti.

O inteligentné činnosti sa stará najnovší operačný systém Android 11 TV.

Ceny

Televízor 55OLED807/12 bude dostupný v júli 2022 s maloobchodnou cenou 1 599€. 65- palcový model bude stáť 2 199 € a 77-palcový 3999 €.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.