Spoločnosť TP Vision, výrobca televízorov Philips, oznámila príchod tohtoročných televízorov série 7000 na slovenský trh. Ponúka veľký výber LCD televízorov v uhlopriečkach 43 až 75 palcov. Ich spoločným menovateľom je mimo iné rozlíšenie 4K, podpora HDR, operačný systém Android TV a trojstranný Ambilight.

75-palcový obor 7803

Ide o jeden z dvoch tohtoročných modelov Philips TV v uhlopriečke 75 palcov. Úzke rámčeky a stabilné nožičky sú vyrobené z lešteného hliníka a dodávajú modelu luxusný vzhľad, ktorý je pre obývacie izby nevyhnutnosťou. Celý televízor je vyrobený  v mimoriadne tenkom vyhotovení. O obrazovú kvalitu sa stará nový obrazový procesor P5, ktorý bol v minulom roku predstavený v najvyšších modelových radoch. Ten vďaka zlúčeniu piatich procesorov do jedného urýchľuje a zlepšuje spracovanie obrazu v oblasti ostrosti, farby, kontrastu, pohybu a vylepšenia zdroja signálu. 4K rozlíšenie bez ohľadu na zdroj obsahu zaisťuje technológia Ultra Resolution, ktorá upscaluje obraz na ostrejšie 4K rozlíšenie. Výrazný kontrast pri zachovaní vysokej miery detailov prináša podpora štandardu HDR, v ktorom nájdete čoraz väčší výber seriálov a filmov.
Technológia lokálneho stmievania Micro Dimming Pro optimalizuje kontrast na televízore na základe svetelných podmienok v okolitom prostredí. Svetelný snímač a špeciálny softvér analyzujú obraz v 6 400 rôznych zónach pre zachovanie bezchybného obrazu bez ohľadu na osvetlenie v miestnosti.

Vďaka operačnému systému Android TV poháňanému výkonným štvorjadrovým procesorom si môžu diváci vychutnať hry, aplikácie, streamovanie alebo zrkadlenie obsahu mobilu na veľkú obrazovku veľmi rýchlo a pohodlne. Android TV vo verzii 7 Nougat nájdu zákazníci vo všetkých modeloch od radu 7000 vyššie.

Funkcia DTS HD Premium prináša špičkové spracovanie zvuku pre lepší zvuk z reproduktorov. Pretože zachováva čistotu pôvodného zvuku, môžete si vychutnať pohlcujúci priestorový zvuk, bohaté basy a krištáľovo čisté dialógy bez akýchkoľvek odchýlok, orezanie alebo iného skreslenia.

U vyšších radov všetkých televízorov Philips nesmie chýbať technológia Ambilight, ktorá pomáha ešte lepšie vťahovať do deja. Je veľmi efektné, a navyše šetrí únavu očí zo sledovania televízie. Rovnako ako vo všetkých modeloch od radu 6000 vyššie je aj v modeli 7803 k dispozícii v trojstrannej variante.

K televízoru je dodávaný diaľkový ovládač s plnohodnotnou QWERTY klávesnicou na zadnej strane pre ľahšie zadávanie textu. Cena je od 3142 €.

Veľký výber uhlopriečok modelov 7803

Ak preferujete menšie uhlopriečky, séria 7803 ponúka modely s totožnou výbavou vo veľkostiach 49, 55 a 65 palcov. Líšia sa len stredovým stojanom, ktorý nahrádza nožičky v prípade  75-palcovej varianty. Nechýba tu rozlíšenie 4K, obrazový procesor P5, Micro Dimming Pro, Android TV alebo Ambilight, vďaka ktorým sú televízory Philips tak obľúbené. Cena je od 1021 €.

7303/7503 – stredná trieda s nadštandardným obrazom aj zvukom

Aj modely série 7303 a 7503 ponúka veľký výber uhlopriečok takmer pre každého. K dispozícii sú veľkosti 43, 49, 55 a 65 palcov. Kovovo strieborný otvorený rámový stojan budí dojem, že sa obrazovka vznáša nad povrchom. Použitie tenkého rámika umožnila presne rezaná prémiová oceľ, z ktorej sú vyrobené aj minimalistické rámčeky. Rovnako ako u série 7803 sa zákazníci môžu tešiť na vynikajúci obraz vo 4K rozlíšení podporovaný obrazovým procesorom P5. Ten sa tak tento rok dostal aj do modelov strednej triedy, v ktorých zaisťuje nadštandardnú kvalitu obrazu, či už obsah streamuje alebo prijímate zo satelitu či pozemného vysielania.

Modely 7503 sú oproti televízorom 7303 vybavené zvukovou lištou, ktorá ponúka koncept viditeľného zvuku. Zvuková lišta má úctyhodný výkon 25 W ukrytý v úhľadnej striebornej lište pod celou dĺžkou spodnej strany obrazovky. Reproduktory smerujúce dopredu ponúka čisté výšky a stredy, zatiaľ čo zadné basový reproduktor sa stará o plnosť hlbokých tónov. Či už si diváci zvolia model so zvukovou lištou alebo bez nej, môžu sa spoľahnúť na prvotriedne spracovanie zvuku s funkciou DTS HD Premium, ktorá zachováva čistotu originálneho zvuku bez odchýlok alebo skreslenia. Aj stredná trieda Philips TV ponúka obľúbenú technológiu Ambilight vo trojstrannej variante a chytré funkcie s operačným systémom Android TV. Cena je od 667 €.

Všetky spomenuté televízory podporujú novo plánovaný štandard pozemného vysielania DVB-T2 H.265.

Značky: