Canon zobral tento rok výstavu Photokina úplne inak ako pred dvoma rokmi. Nebolo to prioritne o fotoaparátoch, aj keď veľa ľudí sa tlačilo okolo fotoaparátov Canon EOS 5D Mark IV a hlavne nového Canon EOS M5. 

canonphotokina-8

Canon sa zameral na to, čo potom s tými fotografiami, ktoré máte vo fotoaparáte a nikdy sa nedostanú na svetlo božie. Ako prvú novinku predstavil HDBOOKS.

canonphotokina-2

Je to to projekt, v rámci ktorého si pomocou softvéru pripravíte fotoknihu a túto si potom objednáte u profesionálnej služby. Domov vám príde poštou. Ponuka rozmerov kníh je veľmi široká, nám sa páčili napr. knihy vo formáte A3.

canonphotokina-10

Ich spracovanie je veľmi kvalitné, rovnako ako ich väzba. Skutočne, veľmi profesionálne.

canonphotokina-3

Canon si tieto foto knihy tlačí na vlastných atramentových veľkoformátových tlačiarňach, rovnako má zariadenia na väzbu kníh

canonphotokina-4

Prenos fotografií do šablóny knihy je veľmi jednoduchý, dá sa to vyriešiť z počítača alebo mobilného telefónu.

canonphotokina-5

Cloudové riešenie irista, ktoré Canon používa pre fotografie prináša ďalšiu možnosť ovládania a to po spojení s okuliarmi pre virtuálnu realitu – na svete je irista VR. Takto sa pohybujete napr. vo svojom albume a pohľadom na fotografiu si ju zobrazíte v plnom formáte. Vyskúšali sme si to a finguje to dobre.

canonphotokina-1

Zaujímavý projekt Canon ukázal aj v súvislosti so zázračným stolom, na ktorom sa prezentujú fotografie. Nad stolom je umiestnený projektor a kamera a celok funguje plne interaktívne.

canonphotokina-7

Môžete si na stôl napr. položiť fotoaparát a z neho si prezrieť priamo na stole fotografie, alebo ich obohatiť rôznymi efektami Tiež priamo na stole si pripravíte šablónu pre HDBOOKS. Z tejto prezentácie pripravujeme video.

canonphotokina-6

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.