Spoločnosť Adobe spustila uzavreté ​​beta testovanie aplikácie pred niekoľkými mesiacmi.

Táto informácia bola známa už počas októbra 2018 s tým, že oficiálne predstavenie by malo prebehnúť niekedy počas roka 2019. Aktuálne sa beta testovanie dostáva do ďalšej fázy. Aj keď spoločnosť neupresnila časový rámec vydania „počas roka 2019„, niektoré indície naznačujú, že predstavenie aplikácie by mohlo prebehnúť na konferencii Adobe MAX začiatkom novembra.

Snímky z aktuálnej beta verzie, ktoré prinášajú známe používateľské prostredie

Photoshop pre iPady sľubuje, že umožní skutočne multiplatformové projekty, kde návrhár alebo umelec môže vytvárať a upravovať pôvodné súbory PSD. Pomocou Adobe Creative Cloud sa súbory PSD budú bez problémov synchronizovať medzi zariadeniami, takže na iPade bude možné spustiť Photoshop dokument a pokračovať v úprave rovnakého projektu na počítačoch Mac alebo PC. Nevyžaduje sa tak žiadny export ani konverzia súborov.

Snímky z aktuálnej beta verzie, ktoré prinášajú známe používateľské prostredie

Apple propagoval snahu spoločnosti Adobe aj v rámci uvedenia iPadu Pro v roku 2018, čím demonštroval, že iPad zvládne aj veľmi náročné operácie. Photoshop pre iPady bude k dispozícii ako súčasť predplatného Adobe Creative Cloud.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Nový iPad Pro by mal prísť až s trojicou kamier na zadnej strane

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.