Svieži projekt medzi četovacími asistentmi s umelou inteligenciou.

Na webovej adrese https://pi.ai nájdete asistenta, ktorý dokáže komunikovať a jeho silnou stránkou by mala byť hlasová komunikácia doplňujúca tradičnú textovú formu. Vývojári ho označujú ako emocionálneho asistenta. Ide o projekt, ktorý dokáže pomôcť v rôznych oblastiach života, ako napríklad v zlepšovaní komunikácie, vytváraní zdravých návykov, odporúčaní kníh alebo hľadaní súvislostí.

Najskôr sa predstavíte asistentovi menom, ktoré si zvolíte a následne si vyberiete niektorý z 8 hlasov, ktorý mu chcete priradiť. Od tejto chvíle s vami bude komunikovať prostredníctvom vybraného hlasu. Existuje aj desktopová aplikácia. Z nášho pohľadu neprináša nič významnejšie než použitie v prehliadači. Bude to skôr otázka návyku a toho, či chcete používať samostatné okno alebo mať aplikáciu integrovanú na webe. Opýtať sa môžete takmer čokoľvek. Tu nie je veľká odlišnosť oproti iným klientom ako napríklad ChatGPT.

Aj keď jeho primárnou úlohou je poskytovať hlasový sprievod textov, vždy budete mať k dispozícii aj textový zápis informácie, ktorú bude čítať. Hlas sa dá vypnúť, nakoľko v niektorých prípadoch môže zdržovať. Asistent nedokáže kresliť obrázky a je zameraný vyslovene na textovú informáciu. To ale neznamená, že vám nemôže formu obrázka opísať. Asistent sa dá používať zadarmo a spomedzi množstva nástrojov tohto typu je to ďalší, ktorý môžeme odporúčať.

pi-ai-interfaceZdroj: Pi.ai

Zdroj: Pi.ai

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.