Existuje mnoho ľudí, ktorí veria na rôzne povery, vrátane piatku trinásteho. Prípad leteckej spoločnosti Finnair to nie je, ale aj tak mení číslo svojho letu.

Let 666, ktorý doteraz letel vo svojej histórií 21-krát v piatok trinásteho, pravidelne lieta z letiska v Kodani na letisko v Helsinkách, ktoré má medzinárodné označenie HEL. Môže to tak v ľuďoch evokovať slovo peklo z anglického „hell“.

Pravidelná linka do Helsiniek však v tento poverčivý deň nemala žiaden problémy a pristála na letisku HEL bez najmenších problémov za krásneho počasia. Linka zároveň vždy bola bez problémov naplnená, keďže väčšina cestujúcich neverí na podobné povery. Napriek tomu letecká spoločnosť Finnair od 29. októbra mení číslo tohto letu na 954 a už tak viac nepoletí v piatok trinásteho pod číslom 666 na letisko HEL.

Pre fanúšikov poverčivostí ma však spoločnosť stále k dispozícií let z letiska v Singapure s označením SIN na letisko v Helsinkách. Vzniká tak zaujímavé spojenie „from SIN to HEL“, ktoré by si ľudia mohli voľne preložiť ako „od hriechu k peklu“.

Zdroj: CNET

Značky: