Konferenčný alebo klasický mini reproduktor do vrecka, ktorý nemusíte nikdy nabíjať

Novinka z dielne PioneerRayz Rally, sa pripája k iPhone, iPad alebo iPod prostredníctvom lightning konektoru a nemá žiadnu batériu. Energiu čerpá výhradne zo zariadenia, ku ktorému je pripojený. Pripojenie je pritom úplne jednoduché – „plug&play“. K zariadeniu prislúcha aj bezplatná aplikácia – Rayz Appcessory Companion , ktorá slúži na pravidelnú aktualizáciu a zopár nastavení reproduktoru.

„Pioneer Rayz Rally je prvý plug&play reproduktor napájaný cez lightning konektor, ktorý nemá žiadnu batériu“ 

Použiť ho môžete na dva spôsoby. V prvom rade je to hlasný reproduktor na uskutočňovanie konferenčných hovorov, pričom spoločnosť Pioneer tvrdí, že je dostatočne výkonný nato, aby ozvučil menšiu konferenčnú miestnosť. Zaujímavé. Druhý spôsob použitia je ako klasický reproduktor na prehrávanie hudby.Výhodou je, že zariadenie dokáže v reálnom čase rozpoznať, či ho používate na prehrávanie hudby alebo na telefonické hovory, čomu prispôsobuje výkon a zvukový prejav. Zaujímavým ho robia aj kompaktné rozmery, pričom ho bez problémov schováte do vrecka nohavíc.

Ovládací prvok je iba jeden a nachádza sa hneď nad reproduktorom. S týmto tlačidlom je možné zapnúť/vypnúť stíšenie hovoru alebo pozastaviť/spustiť prehrávanie hudby. Výborným riešením je prechodný lightning konektor. Ak máte Rayz Rally pripojený k telefónu, môžete telefón zároveň aj nabíjať. Taktiež je možné (samostatne) použiť toto zariadenie s PC alebo Macom.

Pioneer Rayz Rally je aktuálne dostupný na stránkach AppleAmazonu – za cenu 99.95 USD (90 eur). Farebné prevedenia sú celkom tri – Ice, Onyx a Space Gray, čo relatívne korešponduje s farebnými vyhotoveniami Apple produktov.

Dodajme, že Pioneer sa čoraz viac angažuje do výroby príslušenstva pre Apple produkty, pričom väčšinu noviniek tvoria zariadenia s lightning konektorom. Je zrejmé, že Pioneer chce ťažiť z toho, že minuloročným novinkám (iPhone 7/7 Plus) chýba 3.5 mm audio konektor a audio produktov s certifikovaným (Apple MFI) lightning konektorom je stále málo. Zaujímavým produktom sú aj slúchadlá Pioneer Rayz, ktoré boli predstavené začiatkom tohto roka.Zdroj: www.macrumors.com

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE