Modely Pixel 6 a 6 Pro by sa mohli na trhu objaviť už túto jeseň.

Staršie správy sa dokonca pohrávali s informáciou, že Google pre tieto smartfóny vyvíja vlastný čipset. Leaker Jon Prosser teraz tvrdí, že získal konečné špecifikácie telefónov, čo informácie o vlastnom čipsete spoločnosti Google iba podporujú.

Veľkým vylepšením oproti predchádzajúcim generáciám telefónov Pixel je veľkosť ich batérií – Pixel 6 dostane do svojej výbavy 4 614 mAh batériu, zatiaľ čo model Pro bude dodávaný s 5 000 mAh batériou.

Google Pixel 6 príde s menšou uhlopriečkou Amoled displeja, ktorá bude 6,4-palca. Na zadnej strane sa budú nachádzať iba dva fotoaparáty – hlavný 50 Mpx a 12 Mpx ultraširokouhlý. Kapacita RAM bude 8 GB, zatiaľ čo kapacita vnútornej pamäte bude dostupná v dvoch veľkostiach – 128 GB a 256 GB.

Google Pixel 6 Pro bude mať podľa Prossera 6,71-palcový P-Oled displej od spoločnosti LG. Na prednej strane sa bude nachádzať 12 Mpx selfie fotoaparát, zatiaľ čo na zadnej strane to bude 50 Mpx hlavný fotoaprát, 48 Mpx teleobjektív a 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. Kapacita pamäte RAM je až 12 GB a oproti modelu Pixel 6 pribudne do ponuky aj ďalšia pamäťová verzia s kapacitou úložiska až 512 GB.

Oba telefóny budú ako prvé dodávané s najnovším Androidom 12. Podľa Prossera Google tiež prisľúbil minimálne päť rokov aktualizácií softvéru. Vyzerá to tak, že Google chce tento rok so sériou Pixel 6 skutočne spraviť dojem.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung prisľúbil až 5 rokov bezpečnostných aktualizácií pre vybrané vlajkové lode

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.