V druhej polovici roka sa dočkáme premiéry smartfónov Google Pixel 6.

Iba pred pár dňami boli zverejnené zaujímavé rendery oboch zariadení, pri ktorých zaujal predovšetkým netradičný dizajn zostavy fotoaparátov na ich zadnej strane. Podľa dostupných informácií dostane základná verzia dva objektívy a väčší model tri.

O fotoaparátoch modelu Google Pixel 6 Pro sa však teraz dozvedáme ešte viac detailov. Očakáva sa, že smartfón bude vybavený 50 Mpx senzorom pre hlavný objektív, ktorý bude doplnený širokouhlým modulom. Príjemnou novinkou je 8-megapixelový fotoaparát s periskopom a podporou 5× optického priblíženia. K dispozícii je tiež štvrtý senzor, ktorý je zodpovedný za farebnú korekciu. Štandardný teleobjektív by sa mal dostať aj do základného modelu Pixel 6.

Google Pixel 6 a 6 Pro

Google Pixel 6, Zdroj: Jon Prosser

Jon Prosser síce zverejnil kvalitné rendery oboch modelov Pixel 6, avšak na ich zadnej strane sa nenachádza žiadny prídavný senzor. Je preto potrebné tieto (aj nové) informácie brať s rezervou.

Nová generácia smartfónov Pixel by údajne mala prísť aj s celkom novým a exkluzívnym čipsetom, ktorý vzniká v spolupráci spoločností Google a Samsung. Spolu so smartfónmi môže spoločnosť predstaviť aj inteligentné hodinky Pixel Watch.

Zdroj: Notebookcheck, GizChina

Prečítajte si aj:

Inteligentné náramky a meranie saturácie krvi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.