Zdá sa, že nová generácia telefónov od Googlu iba doplní ponuku spoločnosti.

Iba pred pár dňami sme sa dozvedeli technické parametre modelu Pixel 7. Nová várka únikov nám však teraz dáva veľmi dobrú predstavu aj o modeli 7 Pro, ktorý sa po uvedení na trh stane najlepším telefónom spoločnosti Google. Ten však môže parametrami sklamať, pretože neponúkne takmer žiadne vylepšenia, až na nový čipset Tensor G2. To znamená, že vo svojej podstate stále pôjde o Pixel 6 Pro s mierne vyšším výkonom.

Hlavné vylepšenie sa teda očakáva vo výkone, ktorý zabezpečí vlastná čipová sada Tensor G2. Tá prináša vylepšenia v oblasti GPU, NPU a modemu. Model Pixel 7 Pro by mal byť dostupný v konfiguráciách 12/128 GB a 12/256 GB. Iba si pripomeňme, že základný model Pixel 7 bude dostupný vo verziách s 8 GB RAM a 128 GB alebo 256 GB úložiskom. 

Očakáva sa, že model 7 Pro bude vybavený 50 Mpx hlavným fotoaparátom, 12 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom a 48 Mpx fotoaparátom s teleobjektívom. Ide tak o podobné zostavu, akú sme mohli vidieť už pri modeli Pixel 6 Pro až na to, že v prípade teleobjektívu pri modeli 7 Pro bude údajne použitý nový senzor, Samsung GM1, ktorý nahradí Sony IMX586.

V prípade fotoaparátu bude takisto iba malá zmena. Rozlíšenie síce zostane na úrovni 11 Mpx, ale očakáva sa, že nový modul bude vybavený mimoriadne rýchlym automatickým zaostrovaním s použitím nového senzora Samsung 3J1.

Ani v prípade displeja sa zmien údajne nedočkáme. Stále tak pôjde o 6,71-palcový LTPO OLED panel s rozlíšením QHD+ a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Pokiaľ teda budete chcieť plynulejšie zobrazovanie, tak v prípade série Pixel 7 budete musieť siahnuť po modeli Pro, pretože klasický Pixel 7 bude na trh uvedený iba s 90 Hz FullHD+ displejom.

Google Pixel 6 ProZdroj: Google
Google Pixel 6 Pro

Pixel 7 Pro sa zmien nedočká ani pri batérii a rýchlosti nabíjania. Kapacita zostane zachovaná na úrovni 5000 mAh. Batériu bude možné nabíjať 30 W káblovo, avšak vo výbave sa bude nachádzať aj bezdrôtové nabíjanie.

Skoršie správy však naznačili, že výkon nových Pixelov nebude ich silnou stránkou. Je teda otázne, čím nás chce Google tento rok v oblasti smartfónov prekvapiť, keďže sa zdá, že Tensor G2 je jediná inovácia, ktorá má namierené do série Pixel 7.

Aj v prípade modelu Pixel 7 Pro sa predpokladá, že cena zostane na úrovni predchodcu, čiže 900 dolárov. Cena štandardného modelu by mala byť približne 600 dolárov. Predstavenie série Pixel 7 sa bude konať 6. októbra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.